Aarhus Letbane stoppet i sidste øjeblik: Nu er 57 af 59 af problemer blevet rettet

Aarhus Letbane har over for borgmesteren i Aarhus redegjort for forløbet om udskydelse af letbanens åbning.

Ifølge en redegørelse har Aarhus Letbane i løbet af weekenden rettet 57 af de 59 udeståender, som bremsede lørdagens åbning af letbanen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, har modtaget en redegørelse fra Aarhus Letbane, efter at lørdagens åbning af banen blev aflyst i sidste øjeblik.

I redegørelsen står der, at Aarhus Letbane over weekenden har gennemgået og udredt listen af udeståender, som bremsede godkendelsen.

»Allerede i dag, den 25. september 2017, er 57 af 59 udeståender blevet rettet. Efter aftale med letbanens assessor afventer letbanen de resterende kommentarer fra Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen, der forventes at blive modtaget inden ugens udgang,« står der i redegørelsen.

De sidste to udfordringer drejer sig ifølge redegørelsen ikke om sikkerheden i selve driften, men om de administrative rammer.

Det kom frem fredag, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ikke kunne godkende letbanen på grund af problemer med dokumentationen for letbanens sikkerhed.

»Direktionen i Aarhus Letbane kan her flere dage efter stadig ikke redegøre for rationalet bag styrelsen afvisning af at gå i dialog om nogle vilkår for driften,« hedder de videre i redegørelsen.

Ifølge Aarhus Letbane er manglerne så små, at driften burde have sat i gang mod en aftale om, hvornår man skulle have udbedret problemerne.

»Aarhus Letbane vurderer dog, at selv om Keolis (underleverandøren, red.) sikkerhedsledelsessystem ikke er perfekt, så er det ikke så ringe, at det giver anledning til ikke at kunne køre med letbanen,« lyder det.

Aarhus Letbane skriver også, at det er for tidligt at sige, hvad udskydelsen af banen vil få af økonomiske konsekvenser.

Det er også uklart, om det kommer til at have betydning for, om Odderbanen og Grenaabanen kan åben som planlagt.

/ritzau/