80-årig erkender slag med håndvægt, der dræbte kone

En ældre herre har torsdag erkendt, at han har slået sin kone med en håndvægt og holdt en pude over hendes ansigt, til hun døde. Han varetægtsfængsles i fire uger.

Læs mere
Fold sammen

En 80-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have dræbt sin 78-årige hustru med en håndvægt - han erkender sig skyldig i vold med døden til følge, skriver bt.dk.

Efter grundlovsforhøret i Retten i Lyngby har dommeren torsdag eftermiddag valgt at varetægtsfængsle den sigtede i fire uger i surrogat med henvisning til, at han tidligere har været indlagt flere gange med alvorlige psykiske problemer.

»Jeg havde totalt blackout. Jeg var ikke helt til stede,« forklarer den 80-årige ifølge bt.dk om mordet på hans kone gennem 40 år under grundlovsforhøret.

Den 80-årige har flere gange lidt af depressioner og været indlagt på psykiatriske afdelinger. Han har blandt andet fået elektrochokbehandlinger. Onsdag formiddag spurgte hans kone, om han måske skulle indlægges igen.

Selv husker manden ikke meget af samtalen, men efterfølgende var han gået amok.

Han slog sin kone med en rød et-kilos håndvægt i hjemmet. Han husker ikke hvor mange slag, han tildelte hende. Til sidst maste han en pude ned over hovedet på hende, indtil hun ikke bevægede sig mere.

Obduktionen er dog ikke er færdig endnu, så dødsårsagen er ifølge anklager Bente Schnack stadig ikke sikker. Men den 80-årige erkender sig skyldig i paragraf 246; vold med døden til følge.

Mens anklageren læser anklageskriftet højt i retssalen falder den 80-årige pludselig sammen. En betjent sidder ved siden af den tydeligt omtågede og forvirrede mand. Han hjælper ham med at holde sig oprejst og giver ham lidt vand.

Ifølge anklageren forklarede den sigtede under afhøringen, at han elskede sin kone meget højt og ikke kunne forklare, hvorfor han havde gjort hende fortræd.

Den 80-årige fortalte selv personalet på Hillerød Hospital om drabet, da han onsdag eftermiddag ankom til hospitalet efter et færdselsuheld på Nymøllevej i Allerød, hvor han var kommet til skade.

Han fortalte, at hans hustru lå død i parrets bopæl i Farum. Hospitalet kontaktede straks politiet, der sendte en patrulje til stedet.

Ved ankomsten fandt ambulancefolkene den 78-årige kvinde liggende i en blodpøl i bryggerset, hvor også håndvægten og puden lå. De forsøgte straks at give kvinden livreddende førstehjælp, men uden virkning. Hun blev kort efter erklæret for død af akutlægen.