20-årig blev tæsket ihjel med bat og vægtstænger

Fire mænd er tiltalt for brutalt drab på 20-årig mand. Ifølge politiet var der tale om afstraffelse.

En 20-årig mand lå i sin lejlighed og var blevet tævet til ukendelighed med baseballbat og vægtstænger. Desuden var han blevet stukket fem gange i ryggen med en køkkenkniv, en lommekniv og en saks. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var et makabert syn, der mødte politi og ambulancereddere, da de 16. januar blev kaldt ud til en adresse på Skagavej i Skagen.

En 20-årig mand lå i sin lejlighed og var blevet tævet til ukendelighed med baseballbat og vægtstænger. Desuden var han blevet stukket fem gange i ryggen med en køkkenkniv, en lommekniv og en saks.

Ofret havde fået hjertestop som følge af de omfattende læsioner. Men det lykkedes redningsfolk at genoplive ham og fragte ham til sygehuset i Aalborg.

Her døde han to dage senere af sine kvæstelser.

I opgangen anholdt politiet en 28-årig mand, der var ved at forlade ejendommen. Senere blev tre andre mænd anholdt, og de er alle tiltalt for drab i sagen, der er indledt fredag ved Retten i Hjørring.

Anklagemyndigheden mener, at motivet for volden var, at ofret havde givet et stærkt bedøvelsesmiddel - ketamin - til en af de tiltalte, en 19-årig mand.

Ketamin bruges blandt andet til bedøvelse af dyr.

Da den 19-årige indtog midlet - formentlig i den tro, at det var narko - blev han øjeblikkeligt lammet i benene.

Det udløste ifølge anklagemyndighedens opfattelse en straffeaktion mod manden, der havde givet midlet. En aktion, der endte fatalt for den 20-årige.

Ved retssagens begyndelse har to af de tiltalte erkendt sig skyldige i vold, mens to andre nægter sig skyldige.

Hvis de seks nævninger og tre dommere finder de tiltalte skyldige, går anklager Peter Rask efter mindst fire års fængsel. For en af de tiltalte - en 42-årig mand - er kravet ikke fængsel, men forvaring.

Det er en tidsubestemt sanktion, der kan komme på tale, når gerningsmanden vurderes at være særlig farlig for sine omgivelser.

Retten har afsat otte dage til sagen, og der ventes at falde dom i januar.

/ritzau/