17 tiltalt for menneskehandel og bedrageri i »Hvepsebo-sag«

Anklagemyndigheden hos Nordsjællands Politi har rejst tiltale mod i alt 17 personer for menneskehandel og groft bedrageri i det såkaldte »Hvepsebo-kompleks«.

Bellahøj Politi. Politi skilt. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet har rejst tiltale i to ud af tre sager om menneskehandel, groft bedrageri, databedrageri og skattesvig i det såkaldte »Hvepsebo-kompleks«.

Tiltalen kommer i kølvandet på en større politiaktion 25. februar i år, hvor politiet slog til mod 62 adresser på Sjælland og Lolland-Falster.

Politiet anholdt 23 personer under aktionen, hvoraf 17 af dem nu er tiltalt. 15 af personerne er rumænere, og to personer er danskere. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den første sag handler om tre rumænere, der er tiltalt for menneskehandel af 17 rumænere, der ifølge anklageskriftet blev misbrugt til at begå groft bedrageri mod flere firmaer samt skattesvig for 1,3 millioner kroner.

I anklageskriftet fremgår det, at rumænerne »levede under trange kår i Rumænien«, og at de blev lovet arbejde i Danmark. Da de 17 rumænerne blev lokket til Danmark, blev deres identitet udnyttet til at begå bedrageri og databedrageri af særlig grov karakter.

De tre tiltale rumænere skulle også have anvendt vold og trusler mod de 17 rumænere for at afskrække dem fra at gå til politiet.

Den anden sag handler om 14 personer, heraf 12 rumænere og to danske statsborgere, der også er tiltalt for menneskehandel af i alt 25 rumænere og groft skattesvig for 9,5 millioner kroner. Anklageskriftet for denne sag er endnu ikke frigivet.

Den første sag begynder ved Hillerød Ret 15. september, mens den anden sag begynder ved Retten i Lyngby 21. oktober.