100 anholdt ved nazimarch

Autonome angreb bil, som angiveligt ventede på, at nazileder Jonni Hansen ville blive løsladt.

Nazi-leder Jonni Hansen kom i håndgemæng med kampklædt politi under Rudolg Hess march i Kolding. Foto: Mogens Flindt Fold sammen
Læs mere

Den danske nazileder Jonni Hansen var blandt de mange personer, som blev anholdt i forbindelse med en nazistisk march i Kolding lørdag.

Ifølge politiet stod cirka 100 nazisympatisører og en anelse færre moddemonstranter - primært autonome - over for hinanden, da nazimarchen nåede frem til Byparken i Kolding over middag.

Efter demonstrationen angreb moddemonstranterne en bil, som holdt på en p-plads ved politistationen. Bilen ventede angiveligt på, at Jonni Hansen skulle blive løsladt, og i den forbindelse blev cirka 100 personer anholdt.

Jonni Hansen selv blev anholdt i forbindelse med noget tumult, der opstod under demonstrationen. Ifølge Ritzaus oplysninger er han anholdt for vold mod politiet, men den oplysning kan politiet ikke umiddelbart bekræfte.

Ud over masseanholdelsen blev der ifølge politiet anholdt otte nazister. To for vold mod politiet, en for vold, en var efterlyst for våbenbesiddelse, og fire andre blev anholdt for gadeuorden.

/ritzau/