Virgins nye "undervandsfly"

Richard Bransons nyeste påhit i hans Necker-ferieverden: En hel unik undervandsbåd, der kan flyve under vand.

Rejseliv imported photo
Foto: VIRGIN

Først var han mest kendt som karismatisk ejer af flyselskabet Virgin.

Læs også: Fly til rum-turister testes

Men i de senere år er det nu mere de fantastiske projekter, der har fået Richard Bransons navn frem i alverdens medier. Som da han lancerede rumturisme med selskabets eget Virgin rumskib.

Han har også skabt en ferieverden - Necker - også for dem med økonomien mere end i orden.

Necker Island er hans private ø i Caribien med flere luksusbungalows, som han udlejer til folk, som gerne vil have det hele lidt for sig selv.

En anden Necker-ferie mulighed er luksus-katemaranen "Necker Belle", som man også kan leje for en ferie - hvis man har råd.

Det er gæsterne på "Necker Belle", der nu får et ekstra legetøj - nemlig Bransons nyeste påhit. "Necker Nymph" - et undervandsfly, som det kaldes.

Glider gennem vandet som et fly
Den unikke undervandsbåd er designet ingeniør Graham Hawkes, Ocean Technologies, og den glider så let gennem vandet, at den er "som et fly på en rullebane", siger han.

Det er en lille undervandsbåd har plads til tre personer. Den er strømlinet og forsynet med "vinger" som et fly, og den bruger vingerne til at styre med og kan bl.a. loope - gennemføre 360 graders sving, og kan gå ned til ca 40 meters dybde.

Gæsterne på "Necker Belle" kan leje den lille "Necker Nymph" som efter planen allerede er "i vandet" i slutningen af februar.

Man behøver ingen speciel uddannelse for at styre den nye "Necker Nymph", og alle gæster vil få et kursus og efterfølgende et certifikat som uddannet "Necker Nymph pilot".

Branson vil bygge en stærkere version af "Necker Nymph" - med stærkere skrog og med "jet-motorer", der kan bringe den endnu dybere ned - til omkring 10 kilometers dybde hvor ingen før har været, fortæller han til britiske The Sun.

"Vi håber snart at have de små undervandsbåde rundt i hele verden. Arbejdet med at udvikle en mere tryksikker version er næsten færdigt. Den store udfordring bliver at udforske, hvad der virkelig foregår dernede i dybet," siger Richard Branson.

Vil du prøve en tur?
"Necker Nymph" kan lejes af alle gæster, der booker minimum syv nætter på Bransons luksuskatamaran eller "bare" overnatter en nat på Bransons Caribiske ø, Necker Island. Hvis du  gør det, kan du leje den for den nette sum af 25.000 dollars om ugen - ca. 133.500 kr.

Se også: Turister på Månen i 2020