Fly til rum-turister testes

300 rumturister har allerede betalt den fulde pris på godt en million kroner for to timers rumtur.

Foto: Virgin Galactic/Mischa Varmuza

Virgin Galactics projekt med at sende turister en tur ud i rummet er nu kommet så langt, at selskabet regner med at starte testflyvninger allerede i starten af næste år, og rent faktisk sende turister afsted i 2012.

Læs også:  Turister på Månen i 2020

Der bliver tale om test af det lille raket-fly, SpaceShipTwo, som vil blive ført til en højde af næsten 16 kilometer af sit moderskib, WhiteKnightTwo. Der er allerede gennemført testflyvninger af dette moderskib, der ligner to fly, der er sat sammen.

Det lille raketflys egen motor vil så blive startet, og flyet vil med tre gange lydens hastighed blive ført til et sted mellem atmosfæren og rummet.

Her vil motorerne igen blive slukket, og raket-flyet sendt i et fem minutters frit fald mod jorden, hvor pasagererne vil opleve vægtløshed. Herefter vil flyet som en anden rumfærge svæve ned til landing på en base i New Mexico.

Prisen for denne oplevelse er som nævnt godt en million kroner, som 300 rum-gæster allerede har betalt, mens 82.000 interesserede har skrevet sig op på Virgin Galactics hjemmeside.

Ejeren af Virgin Galactic, milliardæren Richard Branson, der også ejer flyselskabet Virgin Atlantic, har selv ytret interesse for at deltage i den første rumflyvning - iøvrigt med sine forældre, der er omkring de 90 år.