Vildmarkens snemekka i billeder

De svenske fjelde kan måske ikke hamle op med det alpine skiterræn, men der er masser af gode grunde til at tage på sneferie i svenske Åre.

Åre i Sverige er både for dem, der vil stå på ski og for dem, der er ude efter skifri-oplevelser. Det fortæller Berlingske-fotografen Jeppe Michael Jensen i ord og billeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt skiløb er for nogle defineret ved, hvor højt og/eller stejlt bjerget er. Det gælder om at kunne stå på ski i lang tid, før man atter skal med liften op.

Læs også: Hvornår kan man tage sine mindste med på ski?

For dem vil Skandinavien sjældent være nok. For os andre er svenske Åre en super destination. Her kan man både få en god skiferie og masser af andre sneoplevelser end lige dem, hvor man har ski på.

Området har rundet de hundrede sæsoner – 101 for at være helt præcis. Den første lift findes stadig og holdes kørende for at give de moderne skiturister et snepust af datidens mere simple forhold.

Hundeslæde i den svenske vildmark
Modsat den ældste lift er resten af lifterne moderne og med stor kapacitet. Desuden er pisterne lange og brede, så der kun er teoretisk mulighed for forstoppelse i den absolutte højsæson. En skifamilie kan sagtens få deres individuelle skibehov dækket, og området er stort nok til en uges skiferie.

Når benene er ved at blive møre, kan det anbefales at prøve et af områdets mange andre aktiviteter. Hvis man er til den stille form, er det en stor oplevelse at tage med hundeslæde ud i den smukke, svenske vildmark.

Ellers kan det store vandland nok trække børn til sig – og wellness de voksne. Hvis adrenalinen skal op at koge, så prøv Zipline, svævebane for rigtig voksne.

Se også: Start skisæsonen i Stockholm