Børnenes sneparadis

En skiferie i Hemsedal er tæt på det perfekte for børnefamilierne, vurderer norske Dagbladet.

Hemsedal er også meget populært blandt de danske skiløbende danske familier – De har allerede fundet ud af, at her satses på børnevenligt skiløb. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Vi er vældig stolte," siger turistchef Gunn Eidhamar, som kun en beskeden nordmand kan sige det, når ens skiområde netop har scoret 98 af 100 mulige point for sin børnevenlighed.

Læs også: Hver tredie dansker elsker skiferier

Det er norske Dagbladet, der har sendt sine medarbejdere ud for at teste landets skiområder med vægt på børnefamiliernes behov.

Der kan maksimalt scores 100 point. 40 pct. står skianlægget med lifter og nedfarter for. Spisestederne i området vægter 25 pct. og langrendsområdet 10 pct. Resten handler om rengøring, parkering, prisniveau og overnatningsmuligheder. Opnår man 91 point, får man en sekser på terningen, 76 point en femmer osv.

Hemsedalen fik en suveræn sekser. Med fuld score for skianlæg - For den effektive otte-stolelift, der fragter løberne op til mellemstationen, for de 42 nedfarter, lange og korte, svære - syv er sorte - og lette.

En lang skisæson
I alt 40 km præparerede pister med mulighed for lange sammenhængede skistrækninger. Den lange skisæson med den lange skisæson med meget kunstsne også i bunden af anlægget, giver også topkarakter - og den gratis skibus og rigeligt med gratis parkering ved anlægget.

Kun aftenskiløbet fik "fuld score minus en". Ganske vist er der ti kilometer oplyste nedfarter, men lyset tændes kun fire aftener om ugen.

Skianlægget er så stort, at det kan være lidt svært at overskue i børnehøjde, bemærker Dagbladets medarbejder. Men det er et "problem", der løser sig selv på skiferiens anden-tredie dag.

Maden er "international"
Det andet minuspoint blev tildelt spiseforholdene. Der er ganske vist tilbud for alle skiløbere. Varmestue eller udendørs grillhytter til dem, der selv har madpakken , og flere muligheder for at købe mad.

Det er restauranterne, der trækker ned, for "retterne er skuffende udenlandske, "Lodgen Restaurant" er næsten uden norske retter," som journalisterne bemærker. Men mon ikke det er noget, de mange danske skiturister i Hemsedal sagtens kan leve med.

For Hemsedal er meget populært blandt de danske skiløbende danske familier - De har allerede fundet ud af, at her satses på børnevenligt skiløb .