Vi rejser mere i 2010

Vi vil på sommerferie. Skattelettelserne skal bruges på flere rejser i år, viser en meningsmåling i Berlingske Business.

Rejsebranchen kan allerede nu melde om fremgang i salget af sommerferierejser i forhold til sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rejsebureauerne kan allerede melde om gode salgstal, og nu viser en meningsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske Business, at danskerne er klar til at bruge flere penge på sommerrejsen.

Læs også: Her rejser de kendte hen i 2010

45 procent af danskerne forventer at bruge flere penge på sommerferien i år end sidste år, mens 34 procent vil bruge mindre, viser meningsmålingen og Lars Thykier, direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, forventer, at flere danskere vil bruge flere penge på rejser, når de modtager årets første lønseddel med skattelettelser.

»Det er meget positive tal - især i betragtning af, at folk endnu ikke har set effekterne af de nye skattelettelser på deres egen økonomi.

Når først folk ser, at der er et større rådighedsbeløb på næste lønseddel, vil der formentlig være endnu større forventninger til sommerrejsen,« siger Lars Thykier til Berlingske Business.

Skærer vinterrejsen fra
Mens der er udsigt til pæn rejseaktivitet til sommer, ser det ligesom sidste vinter vanskeligt ud i vintermånederne.

Den nye meningsmåling viser, at 27 procent af danskerne tog på vinterferie sidste år, mens omtrent det samme antal - 28 procent - har været eller forventer at tage på vinterferie i år.

»De meldinger, vi hører, er, at salget af skirejser går fint, mens det ikke ser for godt ud for vinterrejser til varme destinationer. I krisetider er der flere, der skærer vinterrejsen fra end sommerrejsen,« siger Lars Thykier.

Finanskrisen og den stigende arbejdsløshed er faktorer, der trækker rejselysten ned, anfører Berlingske Business.