Rejsetrends 2010

Vi vil have unikke oplevelser, vi vil i tæt kontakt med de lokale og vi vil om på den anden siden af Jorden.

De såkaldte holistiske ferierejser, ferieformer, der handler om at stresse af i både krop og sind, bliver mere populære Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det konkluderer en omfattende undersøgelse af skandinavernes rejsevaner de kommende år. Og flere danske rejsebureauer er enige.

Se også: 5 rejsetrends i 2010

New Zealand. Argentina. Tonga. Kulinariske rejser og frivilligt arbejde. Oplevelser, der giver nye perspektiver på livet.

Fremtidens rejsende vil ikke droppe nære rejsemål som Spanien og Italien, ej heller vil børnefamilierne forsage de årlige badeferier, men fremover vil størstedelen af vores beretninger om årets ferie ikke handle om gængse turistattraktioner og solen i Sydeuropa, men om fjerne himmelstrøg og store transformerende oplevelser.

I hvert fald, hvis man skal tro en ny rapport udarbejdet af det svenske fremtidsforskningsinstitut Kairos Future International og Ducoral Vaccine, som bygger på en undersøgelse af 11.000 primært skandinavers fremtidige rejsevaner.

Rapporten konkluderer også, at når den finanskrise, der de senere år har tvunget mange til at sætte rejsebudgettet på smalkost, letter, vil vi tage revanche for de smalle år, og ser man ti år frem i tiden endog rejse mere end før finanskrisen.

Turen går til Langtbortistan

Det, vi først og fremmest vil kaste vores ferietid og -kroner efter, er rejser til lande, der ligger mange tidszoner fra den, Danmark og hverdagen ligger i. USA og Canada vil fortsat være populære rejsemål, men også Brasilien, Australien, Japan og eksotisk klingende steder som Samoa og Østtimor bliver ifølge rapporten fremover målet for årets ferie.

Den trend kan bureauchef i Nyhavn Rejser, Lars Mathiasen, nikke genkendende til.

»Det er en drøm for mange af vores gæster at komme til for eksmempel New Zealand. Men også steder som Argentina og Galapagos-øerne står på listen over steder, mange gerne vil til. Især for dem med meget rejseerfaring, og som allerede har været i USA og Asien – og måske også på safari i Afrika,« siger Lars Mathiasen.

I charterbranchen er armbevægelserne knapt så store, men også her skal man fremover dreje globussen en halv omgang for at vise vennerne, hvor man skal hen. 

»Vi oplever, at rigtig mange gæster efterhånden vælger Thailand frem for Gran Canaria, når de skal på årets vinterrejse,« siger Birthe Madsen, administerende direktør i Star Tour og formand for foreningen af rejsearrangører i Danmark.

Direktør for institut for fremtidsforskning, Johan Peter Paludan, er ikke helt så højtflyvende i sin vurdering af danskernes rejselyst i fremtiden og tror på, at den klassiske charterferie tæt på Danmark fortsat vil være et hit hos mange. Især så længe økonomien stadig er usikker. Men medgiver, at der også findes en stor gruppe danskere med mere eventyrblod i årerne.

Næste: Vi vil have unikke oplevelser og holistisk ferie