Flybilletter bliver dyrere i 2010

Færre tomme sæder får priserne til at stige i 2010. Sidste års knaldtilbud vil forsvinde, og det bliver dyrere at komme på ferie, lyder en analyse.

Foto: Martin Oeser
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Passagertallet gik tilbage, og flyselskaberne tjente mindre på hver passager i 2009 end tidligere. Den cocktail udløste et hav af fantastiske tilbud, men det vil ikke vare ved, vurderer Kenneth Karskov fra Viviro.com - søgemaskinen til flybilletter på nettet.

"De sindsygt billige priser vi så i 2009, kom sig af, at flyselskaberne havde alt for mange tomme sæder. Nu har de fleste fået skåret deres forretning til, og flere af selskaberne har stillet fly på jorden, så vi vil se færre tomme stole, og det vil få priserne til at stige," siger han.

I 2009 holdt flyselskaberne brandudslag over flere omgange. Finnair solgte i en weekend returbilletter fra København til Bangkok for 2.960 kr., Austrian Airlines sendte danskerne til Tokyo for 3.519 kr. og Lufthansa fløj dem til Johannesburg i Sydafrika for 2.599 kr..

"Jeg har aldrig tidligere set så billige priser på flybilletter som i 2009. Vi taler ned til halv pris af, hvad sådanne lange rejser 'normalt' ville koste, og så billigt skal vi ikke forvente, at vi kan købe flybilletterne i 2010," forudser Kenneth Karskov.

 Allerede 2.000 kr. dyrere

Som eksempel nævner han Lufthansa, der i begyndelsen af sidste år sendte en kampagne på gaden med Beijing for 3.349 kr.. Lige nu annoncerer selvsamme flyselskab samme destination til en kampagnepris på 5.489 kr. - altså mere end 2.000 dyrere.

Selvom Kenneth Karskov vurderer, at mange af knaldtilbudene vil forsvinde i løbet af året, så tør han godt love, at der fortsat vil komme attraktive tilbud til rejselystne danskere:

"Flere nye flyselskaber starter ruter op fra Danmark, og de vil forsøge at lokke os ombord med billige priser. Vi kan også se, at f.eks. Star Alliance-medlemmet Turkish Airlines tilbyder flybilletter til Bangkok helt ned til 3.863 kr., så det kan sagtens lade sig gøre at komme billigt afsted, men vi skal ikke regne med at kunne flyve til Japan for knap 3.500 kr. eller til Bangkok for under 3.000 kr. i 2010," mener han.