Verdens højeste bygning åbner

Ganske vist er pusten gået lidt af Dubai og landets fantastiske byggeprojekter. Men verdens højeste bygning står der og åbner 4. januar.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdensrekorderne står næsten i kø, når det drejer sig om Burj Dubai.

Læs også: Fremtidens vildeste bygninger

Den skyhøje bygning er nemlig både verdens højeste bygning - over 800 meter - og verdens højeste fritstående konstruktion.
Det er også den bygning med flest etager - 160 i alt - og den bygning i verden, der har den højeste udnyttede etage.

Det er den bygning, der har verdens højeste udendørs observationsdæk - og den bygning, der har den elevator, der tilbagelægger verdens længste distance, og den "service-elevator", der kommer højst op.

Hotellet åbner også

Først i det nye år, nærmere bestemt 4. januar, kan man selv opleve de fleste af disse verdensrekorder. Da holder Burj Dubai "soft opening". Bygningens "Armani Hotel" åbner både for hotel- og restaurantgæster, som kan nyde udsigten fra hotellets lobby udsigtsplatform.

Samtidig bliver der åbnet for den store observatorium på 124 etage, "The top of Burj Dubai", hvor der er plads til op til 300 gæster af gangen.

Udsigt og museum

Observatoriet er planlagt som en slags moderne museum med udstilling om Dubais historie samt informationer om alle de bygninger, man kan se fra tårnet.

Burj Dubai administrationen oplyser, at man snarest vil være klar med en service på websitet, hvor man kan forbestille tid til at besøge tårnet, så man slipper for at stå i kø.

Info: www.burjdubai.com