9 af verdens største og højeste attraktioner

Har du hang til at sætte fod på "verdens største", er her en række muligheder kloden rundt.

Gateway to the West, verdens største monument, i St. Louis, USA, blev tegnet i 1947 af den finsk-amerikanske arkitekt Eero Saarinen, men først bygget i årene 1961-1968. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle

Siden man fandt på at bygge, har der været status i at kunne bygge større end nogen anden. Se bare på Pyramidene eller Den Kinesiske Mur.

At kunne præsentere titlen "verdens største" efterstræbes, og det uanset om det handler om et is-slot eller et monument. Det er et verdensklasse salgsargument, uovertruffent i reklamesammenhæng.

Vil du selv opleve "det største" præsenterer Hotel & Resort Insider en række muligheder i forskellige kategorier - lige til at rejse efter.

Verdens højeste monument
Den markerer porten til vest - gateway to the west - den 192 meter høje bue på bredden af Mississippi floden på det sted, hvor Pierre Laclede Liquest grundlagde den pelshandel og den bebyggelse, der senere udviklede sig til St. Louis i staten Missouri, USA. Buen er konstrueret af ståldragere og beklædt med rustfri stål, så den på afstand ser nærmest hvid ud. Inde i buens ben er en kabelbane til en indvendig udsigtetage i toppen.
Info:
www.gatewayarch.com

Verdens højeste bygning
- med antenne. For når den regnes med er Sears Tower i Chigaco, USA. 527 meter høj. Uden antennen på toppen er  bygningen faktisk "kun" 447 meter. Der er i alt 108 etager i kontorbygningen, hvor over 100 firmaer har adresse. Her i denne sommer vil ejerne af det 36 år gamle Sears Tower, Willis Group Holdings, i øvrigt ændre navnet til Willis Tower.
Info:
www.searstower.com

Verdens højeste bygning
508 meter høj - Taipei 101 - med de 101 etager over jorden, deraf navnet, plus 5 etager under jorden. Tårnet i hovedstaden i Taiwan er den højeste i verden - lidt endnu til konkurrenten i Dubai står klar.
Taipei Tower er forsynet med lysshow og skifter farve natten igennem.
Info:
www.taipei-101.com.tw

Side 2: største sneslot - højeste arbejdsplads- højeste kirke
Side 3: største kunstige ø - højeste dæmning - højst beliggende restaurant