9 af verdens største og højeste attraktioner

Har du hang til at sætte fod på "verdens største", er her en række muligheder kloden rundt.

Gateway to the West, verdens største monument, i St. Louis, USA, blev tegnet i 1947 af den finsk-amerikanske arkitekt Eero Saarinen, men først bygget i årene 1961-1968. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden man fandt på at bygge, har der været status i at kunne bygge større end nogen anden. Se bare på Pyramidene eller Den Kinesiske Mur.

At kunne præsentere titlen "verdens største" efterstræbes, og det uanset om det handler om et is-slot eller et monument. Det er et verdensklasse salgsargument, uovertruffent i reklamesammenhæng.

Vil du selv opleve "det største" præsenterer Hotel & Resort Insider en række muligheder i forskellige kategorier - lige til at rejse efter.

Verdens højeste monument
Den markerer porten til vest - gateway to the west - den 192 meter høje bue på bredden af Mississippi floden på det sted, hvor Pierre Laclede Liquest grundlagde den pelshandel og den bebyggelse, der senere udviklede sig til St. Louis i staten Missouri, USA. Buen er konstrueret af ståldragere og beklædt med rustfri stål, så den på afstand ser nærmest hvid ud. Inde i buens ben er en kabelbane til en indvendig udsigtetage i toppen.
Info:
www.gatewayarch.com

Verdens højeste bygning
- med antenne. For når den regnes med er Sears Tower i Chigaco, USA. 527 meter høj. Uden antennen på toppen er  bygningen faktisk "kun" 447 meter. Der er i alt 108 etager i kontorbygningen, hvor over 100 firmaer har adresse. Her i denne sommer vil ejerne af det 36 år gamle Sears Tower, Willis Group Holdings, i øvrigt ændre navnet til Willis Tower.
Info:
www.searstower.com

Verdens højeste bygning
508 meter høj - Taipei 101 - med de 101 etager over jorden, deraf navnet, plus 5 etager under jorden. Tårnet i hovedstaden i Taiwan er den højeste i verden - lidt endnu til konkurrenten i Dubai står klar.
Taipei Tower er forsynet med lysshow og skifter farve natten igennem.
Info:
www.taipei-101.com.tw

Side 2: største sneslot - højeste arbejdsplads- højeste kirke
Side 3: største kunstige ø - højeste dæmning - højst beliggende restaurant