10 fantastiske udsigter

Drøm dig væk til forunderlige oplevelser, hvor det hele går ud på at nyde en udsigt. Her er 10 rigtig flotte.

Besøgende i Chicagos Willis Tower (tidligere hed det Sears Tower) kan få en usædvanligt udsigt over byen. The Ledge er et glasbur, der i 420 meters højde i stille fart sendes ud af bygningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frank Polich
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kurve med udsigt
Hulapai-indianerne i den vestlige del af Gran Canyon fik for et par år siden en usædvanlig ide: Hvorfor ikke bygge en fritsvævende gangbro af glas 1.200 meter over Colorado floden? Det gjorde de så. Det kostede omkring de 200 millioner kr. at bygge underet af glas og stål, kaldet Skywalk, og konstruktionen er efter sigende stærk nok til at bære adskillige jumbo-fly.

Over norsk fjord
Opgaven var at tegne et flot hvilested med udsigt 600 meter over Aurland fjord. Vinderprojektet blev dette helt lige udsigtssted, der kurver for enden. Og der er en helt glasdækket front med fantastisk udsigt over fjorden.

Platform i trætoppen
Her skal vi ind i slotshaven til slottet Trauttmansdorf i Italien, hvor man finder en charmerende stål-platform. Den popper ud mellem trætoppene og formen på platformens lille tag har givet den øgenavnet "kikkerten".

Vådt og spektakulært
Iguazu-vandfaldene på grænsen mellem Argentina og Brasilien er i sig selv fantastiske, men beliggenheden midt i et suptropisk naturreservat gør et ophold her enestående. Udsigtsplatformen ligger meget tæt på vandfaldene og man kan mærke vandet og høre brølet fra det 80 meter høje fald.

Oppe i skyerne
Øgenavnet "Alpernes balkon" passer fint til Dachstein Sky Walk i Østrig, der ligger 2.700 meter over havet på toppen af klippen Hunerkogel. Der er 360 graders udsigt over Alperne, og man kan se til Slovenien i syd og Tjekkiet i nord.

Over australsk regnskov
Besøgende på den 25 meter høje og 500 meter lange Illawarra Fly Treetop Walk i det sydlige Australien, har en enestående udsigt til regnskoven på den ene side og havet på den anden. Regionen her er enestående med regnskovens bratte fald mod havet.

Glasbur 420 meter oppe
Besøgende i Chicagos Willis Tower (tidligere hed det Sears Tower) kan få en usædvanligt udsigt over byen. The Ledge er et glasbur, der i 420 meters højde i stille fart sendes ud af bygningen.

På toppen af bjerget

Top of Tyrol ligger på toppen af et bjerg ved Stubai gletsjeren i 1000 meters højde. Stålkonstruktionen ligger ekstremt udsat for vind og vejr, men giver omvendt en strålende udsigt til gletsjeren. Kun egnet for gæster i god fysisk form.

Det uendelige rum

Huset på klippen - The House of the Rock - ligger i Spring Green, Wisconsin. Huset har en række helt unikke rum, gader, butikker og er en regional turistattraktion. Og så har huset det uendelige rum, der skyder sig ud over landskabet uden understøttelse højt oppe. Der er 3.000 vinduer.

En ophængt udsigt

Fra denne ophængte platform på bjerget Cardada i Schweiz får du en enestående udsigt over det schweiziske landskab og Maggiore-søen. Konstruktionen er bygget af stål og titanium.