Fremtidens vildeste bygninger

Roterende tårne og grønne indkapslede byer - her er syv arkitektoniske turistattraktioner, som vi - måske - kan møde rundt om i verden i de kommende år.

Foto: Kilden Competitionphase Rendering

Især i en tid så forbeholden og mådeholden som denne har man lyst til at skue ind i fremtiden.

Læs også: »New Yorks mest fashionable kvarter«

Se billedserien til højre >>

Hvad vil det kommende - og de følgende år bringe. Hvordan vil vores liv være - hvordan vil det hele ser ud.
Står det til arkitekterne, så bliver det ikke kedeligt. Fantastiske projekter - en del ganske vist sat på stand by af den økonomiske afmatning - andre er under opførelse.

Concierge.com har samlet en håndfuld af de spektakulære bygninger og komplekser itænkt højestegrad af miljøhensyn - f.eks. roterende bygninger, der producerer sin egen energi og vandfald i lobbyen som aircondition.
 
"Kilden"
Kristiansand, Norge

Det er lokale egetræer, der bliver brugt til den buede facadevæg i Kilden,  Teater- og Koncerthus for Sørlandet, i Kristiansand. Den gigantiske trævæg vil give en fabelagtig akustik i det nye kulturhus, hvor der bliver plads til op til 1.200 tilskuere.

Ud over trævæggen, der skal stå naturbrun, er huset, der ligger på kajen i byens tidligere industrihavn, helt sort. Bag projektet står det finske arkitektfirma ALA Architects i Helsinki.

Går alt efter planen vil Kristansand Symfoniorkester og Opera Sør kunne rykke ind i det ny kulturhus i løbet af 2011 - og der bliver også plads til andre kulturelle aktiviteter, både populær- og ungdomskultur. Huset skal åbne for offentligheden i 2012.

Info:
www.kilden.com