Trump skræmmer turister væk

Foto: Gage Skidmore/Dennis Jarvis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svenskerne er ved at miste interessen for USA – og noget tyder på, at det er den nyvalgte præsident Trump, der er årsagen. Det viser tal fra Sveriges største søgemaskine inden for flyrejser.

En analyse af 2,5 mio. søgninger på den svenske søgemaskine Flygresor.se i den første uge efter Trump den 20. januar blev præsident viser, at svenskernes interesse er dalende. Der er sket et fald på hele 43 pct. sammenlignet med samme uge sidste år.

Ifølge Flygresor.se kan en af forklaringerne være nogle af de opsigtsvækkende beslutninger, Trump har truffet i sin første tid som præsident.

»Da Donald Trump den 8. november 2016 blev valgt til præsident, så vi en stigning i interessen for at rejse til USA. Vores analyse var dengang, at USA havde fået så megen omtale i medierne, at det øgede interessen for USA som rejseland.

Nu får USA igen megen omtale i medierne, men det er tydeligt, at svenskerne ikke tiltrækkes af det USA, Donald Trump repræsenterer,« siger Kristoffer Rengfors, der er markedschef hos Flygresor.dk.

Faldet i interessen for USA er dykket så meget, at landet ikke længere er på Flygresor.dks top 20-liste over mest eftertragtede destinationer. I Danmark har vi endnu ikke set et fald i danskernes lyst til at rejse til USA.