Svært at skaffe VM-billetter til alle danske fans

Det officielle danske FIFA-agentur for VM-slutrunden har kun ca. 1.000 billetter, og først 4. december afgøres hvilke af de ni sydafrikanske byer, der bliver "danske" i juli.

Roligans til fodbold VM kvalifikation i Parken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telefonerne har glødet i weekenden. 1-0 sejren over Sverige har sat de danske fodboldfans i rejsehumør - de vil til Sydafrika til sommer.

Læs også: VM i fodbold danses i gang

Det kan blive svært at skaffe billetter til kampene til de mange roligans.  Rejsebureauet MyPlanet, der er officielt dansk FIFA-agentur for VM-slutrunden, har kun ca. 1.000 billetter, men man forventer, at ti gange så mange vil rykke sommerferien til Sydafrika.

Det er salgsdirektør, Stig Elling, Star Tour, der til Ritzau, spår, at op mod 10.000 danskere vil forsøge at få en fodboldrejse, men at der i bedste fald kun vil være flysæder og fodboldbilletter til 3.000-4.000.

”Mange fans vil gerne derned, men det er en stor udfordring at skaffe især fly, og derfor må mange formentlig blive hjemme,” siger han.

Koste omkring 10.000 kr.
Han forventer, at en rejse med billetter købt gennem DBU til det danske fanafsnit på stadion mindst vil koste omkring 10.000 kr. Men det er et usikkert bud, for der er ikke afklaring over priserne på fly og indkvartering.

205 nationer deltager i kvalifikationen til VM i Sydafrika. Kun værtsnationen er automatisk kvalificeret - og nu er Danmark også. Først 4. december er der lodtrækning om, hvor de forskellige hold skal spille deres indledende kampe.

Der er ni byer, der skal være vært for fodboldkampene - det er Bloemfontein, Cape Town, Durban, Johannesburg, Nelspruit, Potokwane, Port Elisabeth, Pretoria og Rustenburg.