Sort næsehorn løs i Ebeltoft

Thabo er Skandinaviens første sorte næsehorn og ny beboer i Ree Park - Ebeltoft Safari.

Thabo er et sort næsehorn - en af verdens truede dyrearter - og den første af sin art i hele Skandinavien. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.reepark.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu er han i karantæne, den velvoksne 2-årige Thabo.

Læs også: 35 tips til feriesjov

Men fra slutningen af juni vil han boltre sig på savannen sammen giraffer, zebraer, gnuer og strudse i Ree Park i Ebeltoft.

Thabo ankom i sidste uge fra Tyskland, hvor han er født i Krefeld Zoo. Han er et sort næsehorn - en af verdens truede dyrearter - og den første af sin art i hele Skandinavien.

"Vores mål er, at hver gang vi føjer nye dyr til parken, skal det dreje sig om arter, hvis naturlige bestand er truet. At vi så er de første i vores region med det sorte næsehorn, er jo kun en bonus," siger  dirktør Jesper Stagegaard.

Ebeltoft Safari er prøveklud
Samtidig må han sande, at Ree Park – Ebeltoft Safari bliver prøveklud. Det er meget sjældent, at næsehorn går sammen med så mange andre dyr - som den kommer til i Ebeltoft, hvor gæsterne også  kommer helt tæt på i safarivogne.

"Men vi tager som altid imod nye udfordringer," bemærker han.

Inden Thabo bliver slupper fri på den jyske savanne, skal den sikres. I øjeblikket er parken i færd med at sætte et kraftigt hegn omkring det ca. 10 hektar store areal - en to kilometer barriere af såkaldte damprør, der er armeret med beton.

En af de oprindelige "Big Five"
Der fleste safariturister kender begrebet "The Big Five" - De fem store dyr, som storvildtjægerne i sin tid konkurrerede om at nedlægge - og som nutidens turister i jdag ager for at "skyde" dem med deres kameraer.

Det var oprindelig: leopard, løve, elefant, bøffel og det sorte næsehorn.

I Afrika findes dog to underarter af næsehornet - det sorte og det hvide (som ikke er hvidt, men har en bredere mund "wide"). Men da der findes langt flere hvide end sorte næsehorn - er "The Big Five" nu alle næsehorn.