Sommeren bliver 5-stjernet

I 2009 valgte vi 3-stjernede hoteller. I år vil vi til sommer have hoteller med flere stjerner.

Vi vil have flere stjerner i 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanskriseåret satte sit tydelige spor på danskernes rejseaktivitet. I 2009 valgte langt flere et hotel med tre stjerner, mens færre lod sig friste af de dyrere fire- , fem- og seksstjernede hoteller.

Se også: Sådan sparer du på hotelværelset

Nu er billedet vendt. Det viser en ny opgørelse over bookingmønstret for sommersæsonen 2010 mod sommersæsonen i fjor.

"2009 viste en markant stigning i antallet af gæster, der valgte hoteller med tre stjerner. Man ville ud at rejse, men kunne nøjes med mindre. Det betød, at færre end i 2008 valgte hoteller med fire stjerner og derover. Men booking-tendensen for sommeren 2010 viser nu, at fire, fem og seks stjerner igen er i allerhøjeste kurs. Omkring 40 pct. af samtlige bookinger for sommeren 2010 gælder et hotel med fire, fem eller seks stjerner mod kun 30 pct. i fjor," siger administrerende direktør hos Apollo, Jan Lockhart.

Flere stjerner på alle destinationer

De gæster, der hovedsageligt booker de dyrere rejser kommer fra de større byer som Århus og Aalborg, Frederiksberg i København og Nordsjælland. Hvad gælder forestående sommer, er det i særdeleshed Tyrkiet og Spanien, der får danskerne til at lægge lidt flere penge for endnu bedre faciliteter og omgivelser.

"Vi ser en generel fremgang, hvad gælder hotelkategori, på alle destinationer. Men Tyrkiet og Spanien er de helt markante topscorere. Hvad gælder Spanien med Mallorca og De Kanariske Øer, vil 60 pct. have fire stjerner eller mere i år. Sidste år var det under halvdelen, som prioriterede sådan. Og ser vi specifikt på et af de nye meget populære rejselande, Tyrkiet, har hele 50 pct. af de kunder, der skal dertil over sommeren, booket et hotel med fire stjerner eller flere. Danskerne har fået optimismen tilbage, og det smitter af på ferierejsen," siger Jan Lockhart.
 
Se også: Seks sexede hoteller