Slut med at ryge i New Yorks parker

Nu har New Yorks myndigheder forbudt rygning i både byens parker, på badestrandene og i bilfri områder som Times Square.

I Parker som Central Park i New York bliver det forbudt at ryge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bystyret i New York har nu vedtaget at udvide det rygeforbud, som blev indført på barer og restauranter for ni år siden. Nu skal det også gælde byens 1.700 parker og 23 kilometer badestrande, hvor det nu er forbudt at ryge, rapporterer det norske VG.no

Læs også: På illegal restaurant i N.Y.

"Til sommer får alle newyorkere mulighed for at gå en tur i en park og trække frisk luft eller sidde på en strand, der ikke er overstrøet af cigaretskod," siger borgmester Michael Bloomberg.

Forbudet er især lavet for at beskytte folk mod passiv rygning, og hvis man bryder den ny lovgivning, koster det en bøde på ca. 275 kr.

Rygerne er rasende
Borgmester Bloomberg mener, at den ny rygelov er en naturlig opfølgning af det rygeforbud, der blev indført også på udendørs restauranter for ni år siden. "Siden 2002 har New York fået 350.000 færre rygere, og vores indbyggere lever nu 19 måneder længere end de gjorde i 2002," siger han.

Rygerne er rasende på det nye forbud og mener det er en krænkelse af deres grundlovssikrede rettigheder, men bystyret står fast: "Statistikken lyver ikke - passiv rygning dræber. Denne lov vil give alle newyorkere mulighed for at indånde ren luft, og ingen skal være tvunget til at inhalere dødelig cigaretrøg, når de går i parkerne eller på stranden," siger bystyrets leder Christine Quinn.