Paris skal være grøn og bæredygtig

Paris vil være kendt for at være andet end blot lysenes by – byen skal nemlig være grøn og bæredygtig.

15REJFOTO-132153.jpg
Paris skal være en sundere og grønnere by. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wikimedia Commons

Hvis alt går, som borgmesteren planlægger, vil Paris ikke længere blot være kendt som byernes by eller lysenes by, men også som den grønne by.

Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, har nemlig introduceret en række initiativer, som skal gøre den franske hovedstad til en sundere og mere bæredygtig by.

Det nyeste tiltag er en opfordring til pariserne om at få de grønne fingre op af bukselommerne og begynde at beplante deres by. Den nye initiativ vil give alle indbyggere friheden til at beplante byen, som de har lyst til.

Det eneste, det kræver, er blot, at man bliver registreret som urban gartner hos de lokale myndigheder.

Borgmesteren håber på, at der i 2020 vil være 100 hektar grønne tagterrasser, byhaver og beplantede mure og gader – hvis altså pariserne tager opfordringen til sig.

Der er allerede blevet lavet flere vertikale haver, altså planter og buske, som ikke vokser hen ad jorden, men ned ad en husmur – som et frodigt, grønt vægmaleri.

Pariserne er blevet bedt om at undgå brugen af pesticider og samtidig at holde haverne så økologiske som overhovedet muligt.

Der er tilmed tænkt på bierne, for man har også bedt borgerne om at plante ’lokale honningplanter’, som skal være til gavn for byens bier, skriver Condé Nast Traveler.