Min første rejse: Kenneth Bager

DJ og producer Kenneth Bagers første ferie gik til solrige Mallorca med sin daværende kæreste. En tur der blandt andet bød på et uheldigt møde med politiet.

DJ og producer Kenneth Bager i nærkontakt med en haj i start-firserne. På hans første rejse kom han også i uønsket kontakt med politiet på Mallorca. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor gik din første rejse hen?
»Den gik til Mallorca med Spies. Det var i 1981, hvor jeg var 19 år gammel.«

Hvem rejste du med?
»Jeg rejste med min daværende kæreste.«

Læs også: Min første rejse: Kristian Jensen

Hvordan var stedet?
»Vi boede på et hotel, som ikke var noget særligt. Det var ligesom alle andre hoteller fra dengang, helt standard.«

Hvad husker du særligt?
»Det, jeg husker fra den tur, vil jeg sikkert huske, til jeg dør. Min daværende kæreste og jeg var en dag kørt op til det nordlige Mallorca for at gå på stranden. Vi lå så der i sandet og hyggede os og badede og slappede af og alt det, man gør, når man er på ferie.
På et tidspunkt gik min kæreste ud i vandet for at bade, og jeg blev inde på land. Hun vendte sig om og vinkede til mig, og jeg besluttede i min ungdoms kådhed at lave en hurtig joke og trak badebukserne tilside og »vinkede« til hende.

Hun blev genert og skyndte sig at kigge rundt for at se, om der var nogen, der havde set noget. Det så ikke sådan ud, så hun smågrinte tilbage til mig, og ingen af os tænkte mere over det.

Senere da vi gik op til bilen, blev vi mødt af fire politimænd, som ville have os med på politistationen. Jeg forstod ikke hvorfor og blev ved med at sige, at det måtte være en misforståelse. De insisterede og ville ikke lade os gå, vi skulle med.

Da vi kom ned på politistationen, blev jeg trukket ind i et forhørslokale. De talte meget dårligt engelsk, så først da der kom en tolk, forstod jeg, hvad sagen drejede sig om.

Det, der var sket, var at min lille happening for min kæreste nede på stranden var blevet observeret – og ikke af hvem som helst. Den øverstkommanderende indenfor politiet på Mallorca havde lige præcis denne dag været ude på sin årlige(!) spadseretur på stranden. Han havde selvfølgelig spadseret lige præcis der, hvor jeg og min kæreste var, på lige præcis det – for ham forkerte – tidspunkt.
Den slags unoder kunne man tilsyneladende ikke sidde overhørig på Mallorca i 1981, så selv om jeg forsøgte at få dem til at forstå, at det bare var sjov, og jeg ikke havde intentioner om at blotte mig for gendarmen, blev jeg beordret i gang med det helt store gymnastikprogram som straf.

Armbøjninger, benbøjninger, hurtig løb på stedet – ja alt muligt i over tre timer, mens jeg blev mere og mere desperat. Jeg skulle hjem næste dag og havde ikke tid til at ligge her og sprælle på gulvet på politistationen.

Min kæreste fik fat i en af rejselederne fra Spies, og først da han kom ned på politistationen, blev jeg sluppet fri. Jeg kan ikke huske, om jeg fik en bøde, men det gjorde jeg sikkert, for de var ret meget oppe at køre over det.«

Læs også: Min første rejse: Jan Gintberg

Hvor går din næste rejse hen?
Min næste rejse er til Paris 11. oktober, hvor jeg skal møde den danske sanger Aura og produceren Nile Rodgers (som bl.a. står bag Bowies »Lets Dance«, Madonnas »Material Girl« og Diana Ross’ »Upside down«.) 12. oktober skal jeg til Lyon, hvor jeg skal møde den nye Stevie Wonder, som hedder Aloe Blacc, og som medvirker på mit seneste album. Og i november skal jeg ud på en dj rejse, hvor jeg skal spille i Doha og Bahrain.«

Læs også: Min første rejse: Andreas Bo