Hver anden mand tænker ikke på solens stråler

Ny undersøgelse viser, at alt for mange danskere glemmer alt om solens skadelige UV-stråler, når de er i solen - især mændene.

Kun hver anden mand følger med i styrken af solens skadelige stråler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Det er højsæson for solbadning både herhjemme og under sydens sol, men alt for mange glemmer at tjekke UV-indexet inden solbadningen, og det medfører stor risiko for solskoldning.

Læs også: Hvordan skruer vi ned for solen?

Det viser en frisk undrsøgelse fra FDM og FDM travel. Kun lidt over halvdelen af de adspurgte danskere, nemlig 56 procent, følger med i UV-indexet. Men mens tre ud af fem kvinder, 61 procent, følger med i styrken af solens skadelige stråler, så er det kun hver anden mand, 50 procent, der tjekker indexet.

"UV-indexet er et godt redskab til solbeskyttelse. Det er et udtryk for styrken af den ultraviolette stråling fra solen og gør det nemt at holde øje med, hvornår man skal solbeskytte sig. I Danmark kan UV-indexet blive op til ca. 7 om sommeren, mens det sydpå kan blive endnu højere.

Men allerede når UV-indexet er 3 eller mere, bør man solbeskytte sig," siger Anja Philip, projektchef i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Samtidig opfordres danskere, der holder ferie i udlandet, til selv at undersøge UV-indexet på rejsedestinationen. Hvis ferien skal holdes i Danmark, er der derimod hjælp at hente. På samtlige af FDMs campingpladser vil campisterne kunne følge dagens regionale UV-index på en særlig tavle.

"Vi vil gerne hjælpe campisterne til at blive bedre til at følge solrådene. Derfor har vi opsat UV-tavler på alle vores pladser, så campisterne udover temperatur på luft og vand også kan følge med i dagens UV-index”, siger campingchef Thomas Kristensen hos FDM camping.

Både FDM og FDM travel støtter op om Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens kampagne ’Skru ned for solen’. I den forbindelse vil der blive uddelt pjecer og børnebøger med gode solråd på FDMs testcenter, FDM travels rejsebureauer og på FDMs  campingpladser.

Holdes ferien i Danmark, er det også muligt at tilmelde sig Kræftens Bekæmpelses daglige UV-index sms-service ved at sende en sms til 1277 med teksten "UV".

Læs også: Halvdelen af unge på solferie bliver forbrændt