Her er fremtiden: Et flyvende hotel

Et 265 meter højt luftskib med plads til 80 hotelgæster er udviklet af britisk designfirma i samarbejde med Samsung

Hotellet vil blive 265 meter højt og være tungere end verdens tungeste fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Seymourpowell Press Pictures
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er 265 meter højt, tungere end verdens største fly, mere luksuriøst end et krydstogtskib og ligner noget fra en science fiction-film. Men ideen er, at det skal blive en del af fremtidens ferieform.

Læs også: I zeppeliner over San Francisco

Det er det britiske designfirma Seymourpowell, der sammen med koreanske Samsung har udviklet det såkaldte AirCruise-koncept, skriver norske Verdens Gang.

Luftskibet skal drives af enorme solcellepaneler på toppen, som også skal sørge for elektriciteten om bord. Der bliver plads til 80 passagerer og 20 besætningsmedlemmer i luksuriøse omgivelser med bar, restauranter og en stor udendørs udsigtsplatform. Og ti lejligheder nederst i luftskibet.

"Du kan tage på et verden-rundt-cruise, der ikke afgrænses af verdenshavene," siger designchef Nick Talbot til bladet. "I stedet kan du opleve en drømmerejse med den frihed det giver at flyve. Passagererne kan spise og nyde udsigten, mens man hænger over en storby eller mens man stille glider over landskaber."

Med slagordet "slow is the new Fast" hævder designerne, at projektet er et modstykke til trange fly, overfyldte feriecentre og proppede storbyer.

Aircruise får en marchfart på mellem 100 og 150 kilometer i timen og en marchhøjde på godt tre kilometer. Det betyder, at turen fra f.eks. London til New York på omkring 37 timer.

"Selv om det endnu kun er et koncept, så har designteamet hos Seymourpowell udviklet et detaljeret og gennemførligt projekt," siger Seung Min Kim, designdirektør hos Samsung Construction.

Prisen for en ferie med luftskibet kendes ikke, men den forventes at blive pebret.