Her er det vilde Mallorca

Middelhavets mest populære ferieø igennem tiderne har så uendeligt meget skønt at byde på øens vildt smukke og spændende vestlige del.

Rejseliv imported photo
Sjældent går der mere end et par minutter, før man ser de skønneste små landsbyer og ofte med et borg- eller kirketårn i centrum, når man kører rundt i bil i Vestmallorca. Nyd blandingen af kulturlandskabet og den rå vilde natur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Henrik Nybo

Vejen snor sig som en slange langt ned i dybet. Ude i horisonten anes det blå hav, men det synes uendeligt langt væk.

Se billedserien fra det vilde Mallorca herover

Først må vi forcere de talrige sving ned. Men hvilke herlige strabadser vi må igennem, inden vi når den lille strand ved Calla Tuent. Græssende får og køer betragter os fra deres skygge under oliventræerne. Kun fire-fem gange under nedturen til stranden støder vi på andre bilister.  

Engang var Mallorcas ry noget blakket. En feriedestination, som ikke just vakte anerkendelse blandt den stigende andel af kritiske rejsende. Men indenfor det seneste årti er der sket et gevaldigt ansigtsløft på Mallorca. Øen er i dag måske mere in end nogensinde tidligere. Jo, selv i dag findes der stadig områder på syd- og østkysten, hvor der kan være optræk til kø ved strandene. Men på øens vest- og nordkyst bliver man så rigeligt belønnet med det uforstyrrede og vildt smukke Mallorca.

Her i det høje bjergmassiv på Vestmallorca kan man nu og da føle sig fjernt fra civilisationen. Der kan gå halve timer uden at man støder på andre mennesker, og det trodser næsten logikken, øens beskedne størrelse taget i betragtning.

Strandene er blandt de bedste ved Middelhavet. Og de bedste af de bedste finder vi i de mest eksotiske omgivelser. Tit og ofte gemt inde i en lille vig, omgivet af pinjetræer og en ødsel subtropisk flora.

Byerne i bjergene og ved kysterne er et kapitel for sig. De emmer af atmosfære og idyl. Ikke tillempet og arrangeret, men helt på deres egne præmisser.

Se også: 10 tips til Mallorca