Gus Hansens guide til Las Vegas

Der er sikker gevinst med pokerstjernen Gus Hansens guide til syndens by. Se hvad du skal opleve, og hvor du skal spise og bo.

Den danske pokerstjerne Gus Hansen tilbringer temmelig meget tid i Las Vegas, så han kender »Syndens By« bedre end de fleste. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR og Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Velkommen til byen hvor alt synes muligt. »Syndens  By« – eller »Sin City«, som amerikanerne selv ynder at kalde spillebyen over alle spillebyer. Stedet, hvor du kan blive millionær eller ruineret på et øjeblik, hvor drømme levendegøres eller dør med et terningekast.

Læs også:
Las Vegas rykker til Skandinavien

Blandt amerikanerne omtales Las Vegas ofte som Amerikas legeplads for voksne. Og byen summer af en besynderlig cocktail af »evig ferie«, »evig fest« og en »alt-kan-ske«-atmosfære.

For alt kan næsten ske i Vegas – og næsten alt sker: Fester til den lyse morgen (eller morgenen efter igen), smukke, veldrejede kvinder, der serverer drinks ved poolen iført et diminutivt kostume. Las Vegas er et partysite på størrelse med Ibiza, men med mere »2900 Happiness«- end »Sunny beach«-kvalitet.

Her ligger femstjernede hoteller på rad og række og konkurrerer om kundernes gunst med et udbud af restauranter, kasioner, shows og fester, som ikke findes lige i nogen anden by.

Mange danskere har  besøgt lyshavet i ørkenen, men kun få kender byen så godt som Gus Hansen. Igennem flere år har den danske pokerstjerne tilbragt masser af tid i spillebyen, og med tiden er det ikke kun blevet til hektiske oplevelser med kort og jetoner ved pokerbordene – Gus har også fået en hel del enestående oplevelser rundt omkring i byen.

Her skal du spise

Noget af det første, Gus nævner, er det lille thai-spisested Lotus of Siam, der ligger cirka ti minutters kørsel fra The Strip.
»Jeg elsker thaimad; det er noget af min ynglingsmad. Let og sundt.

Denne restaurant ser ikke ud af så meget, og ligger lidt af vejen, men det er helt sikkert det bedste thaisted i Vegas«, siger Gus Hansen, som er god til at spise fornuftigt, selv om han rejser meget.

Thairestauranten kan nås med en kort taxatur eller den lille togbane, »The Monorail«, og en gåtur. Udefra ligner den ikke alverden, og omgivelserne er mildest talt deprimerende – men alle de lokale kender hemmeligheden, som det lille, uanseelige sted bærer på: Kokken her laver fantastisk mad til det halve af, hvad en tilsvarende kvalitetsret koster på et af de store hotellers restauranter.

Her skal du bo

Bellagio hotellet er det sted i Vegas, hvor Gus Hansen tilbringer mest tid. Og det er der indtil flere grunde til.

Dels er der highroller-pokerrummet, hvor storspillerne udkæmper deres ublodige kampe på liv og død, og dels er der baren, som ifølge Gus Hansen er perfekt til at fejre sine sejre i – eller omvendt, drukne sine tab.

»Servitricerne er virkelig søde,« smiler han, da snakken falder på Bellagios bar og tilføjer, at det i sig selv er en god grund til at besøge baren.

Men med til historien hører også, at Bellagio ofte fungerer som »hjem« for Gus Hansen, når danskeren ikke opholder sig i sit hus i Vegas. Er opholdet for kort, eller kræves hans tilstedeværelse omkring pokerbordene 100 procent, så er det en af Bellagios luksussuiter, der udgør danskerens Vegas-hjem.

Det skal du opleve

Det er muligt, at New York har Broadway og New Orleans har Mardi Gras – men Las Vegas har nogle af de mest spektakulære shows, der er at se.

Og Gus er da heller ikke i tvivl: »Du skal tage ind og se Cirque de Soleils »The O Show« på Bellagio. Det er klart det bedste show i Vegas, og man har ikke set Cirque de Soleil, hvis man ikke har set »The O Show«,« siger den danske pokerstjerne skråsikkert, for han har set showet flere gange.

»Det er et af de shows, som jeg har inviteret min familie med ind at se, når de har besøgt mig i Vegas,« siger Gus Hansen.
»The O Show« på Bellagio er imponerende fra start til slut, med flyvende akrobater som fra en anden verden, kostumer, der er som skabt i  drømme, og en forestilling, som binder ild, vand og alt imellem sammen.

Skal det være helt vildt, kan man også tage til et af de utallige poolparties i Vegas. Uden at have fået en direkte anbefaling  fra Gus Hansen, er det vist sikkert at sige, at The Palms holder nogle af de mest eftertragtede poolparties – ikke mindst på grund af de meget smukke bikini-klædte værtinder.