Felix' tips til skiferien

Den populære TV-vært Felix Smith er både til underholdning og skiferier. Mindst 30 gange har han holdt ferie i sneen. Her er hans snetips.

Felix Smith – et skitalent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Underholdning og skiløb – eller rettere sagt snowbord, Det er sagen for TV-værten Felix Smith, der netop har forladt DR, hvor han blandt andet har været vært på Melodi Grand Prix og ’Talent’, til fordel for Nordisk Film og TV, hvor han skal udvikle nye programmer.

Guide: Lær at begå dig på ski

Sidste år kombinerede Felix de to, da han i nogle dage var DJ på Coca Cola Ski Hotel i Val Thorens i Frankrig.
Det cooleste job, som man overhovedet kan tænke sig, mener han, og som han nu skal være med til at finde sin afløser til.

- Det skal være en, som er vild med musik og har en bred musiksmag, for der skal spilles for feststemte teenagerer den ene uge og børnefamilier den næste, Og så skal den pågældende selvfølgelig også have lyst til at stå på ski eller snowboard, for ellers er der udsigt til 18 lange uger på hotelværelset, forklarer han.

Selv har han været skiløber i flere end 30 år og har været på mere end 30 skiferier. Han lærte at stå på ski af sin far, da han var bare fem år.
Da han var teenager skiftede han til snowboard og har ikke haft ski på siden. Han øser gerne af sine mange erfaringer og giver her tips til skiferien.
 

Her er mine skiferie-tips

Hvorfor skiferie?
– Det er det modsatte af badeferie. Fuld fart på hver dag og masser af frisk bjergluft.

Hvor er skiferien bedst?
– Jeg er glad for Frankrig og Schweiz, men er ellers åben for det meste. Bare der er masser af sne og høje bjerge.

Med venner kontra med familie?
– Det er mange år siden, jeg har været på skiferie med min familie. Jeg foretrækker at rejse med venner, der gerne vil ud på pisterne fra morgen til aften, og som er på samme niveau som mig selv. Jeg er ikke så tålmodig, når jeg er på skiferie.

Hvad skal du have med?
– Udover det åbenlyse, udstyr og skitøj, så rejser jeg aldrig uden min computer med masser af film og musik på. Jeg er ikke typen, der pakker særligt godt, så jeg glemmer altid utroligt meget.

Hvad skal ikke med?
– Det er mange år siden, jeg har haft en bog med.  Jeg er så dejligt naturligt træt, når jeg endelig ligger i min seng, så det er ikke nødvendigt.

Bedste tidspunkt på skidagen?
– Første tur om morgenen, når det har sneet hele natten.

Den bedste før–ski musik?

– Jeg når aldrig at høre musik inden løjpen, men jeg er glad for Beastie Boys og lignende Old School–shit, når jeg står på snowboard.

Din favorit skiferie–spise?
– Jeg har altid Kitkat i lommen, men ellers er jeg sådan én, der helst vil spise noget nyt og spændende hver dag, når jeg rejser. Så jeg kaster mig over alt der ser spændende ud, men som ikke altid er spændende.

Hvis skiudstyret går i stykker?
– Vil jeg hurtigst muligt finde noget nyt. Skibyer er gennemgående utroligt kedelige at opholde sig i mellem kl. 8 og17.

Efter skidagen?
– Skifter jeg allerførst strømper, strækker ud og drikker en cola eller en øl.

Bedste After Ski–musik?
– Jeg er til tunge beats og lange drinks.

En god værelses–fest?
– Sørg for at vælge en andens værelse til at starte med. Er i øvrigt ikke selv den store ’værelsesfester’ på skiferier. Jeg vil hellere hænge i en bar, der spille god musik.

Et godt råd inden skiferien?
– Sørg for at have din grundform i orden, så får du mest ud af ferien. Jeg sørger altid for at tage et par ekstra fridage, når jeg kommer hjem, for jeg er som regel meget træt.

Læs også: Her er det bedste skiløb i Alperne