Check-in: Femstjernet italiensk nostalgi

Er man til luksus på den klassiske facon, hvor penge ikke er noget, man taler om, og de nyrige russere er i mindretal, er Villa D’Este ved Comosøen stedet, man skal tage hen og nyde la dolce vita.

Et af de største aktiver ved Villa D’Este er beliggenheden helt ned til Comosøen. Fotos: Christina Alfthan Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Efter 45 minutters kørsel fra Malpensa lufthavnen kører vi ind gennem en velbevogtet port til en enorm privat park og op til hotellets hovedindgang. Det ligner et slot, men bygningen blev beskedent kaldt en villa, da den blev bygget som privat sommerresidens i 1568 til en velhavende kardinal.

I 1873 blev Villa D’Este omdannet til hotel og har siden været stedet, man tager hen, hvis man er rig, aristokrat eller filmstjerne og sætter pris på luksus i nostalgiske rammer. Den norske dronning har boet her for nylig og naboen George Clooney kommer jævnligt forbi og spiser en bøf på restauranten.

Se også: Check-in: Se hvaler fra hotelværelset

Vi træder ind i en stor højloftet hall med søjler, og mens vi tjekker ind, nyder vi udsigten over Comosøen og hotellets andre gæster. De ser meget afslappede ud på den elegante og usnobbede måde.

Værelserne
Vi har fået et executive værelse med udsigt til parken. Det er klassisk indrettet med gamle møbler i træ og rød velour, men alt er behageligt og vedligeholdt og sengen er perfekt. Det ser gammelt ud, men føles nyt. Badeværelset er stort og flot, men gammeldags og med et stort marmorbadekar.

Hotellet har i alt 152 værelser, der alle er store og individuelt indrettet, samt to mindre villaer, man kan leje.

Mad og drikke
Vi spiste frokost på hotellets terrasse direkte ned til søen, hvor der er et stort menukort med italienske specialiteter og klassiske retter. Vinkortet er for de kræsne, men tjenerne anbefaler også gerne gode og billige vine, som f.eks. en italiensk sauvignon blanc.

Om aftenen kan man spise på la Veranda, som har samme køkken som frokostrestauranten, eller man kan spise på hotellets Grill. Begge dele har forholdsvis rimelige priser.

Særligt
Udsigten fås ikke smukkere med bjergene, søen og en privat park med fontæner og blomster og velklippede træer og buske. Hotellet har også en opvarmet pool, der »flyder« på søen, således at når man svømmer, følger man søens bevægelser og bølger. Og endelig er der de seks grus-tennisbaner, og en spa med alverdens behandlingstilbud. Det reklameres der dog ikke med, for Villa D’Este vil ikke markedsføre sig på hverken spa eller tennisbaner eller på, at de har en børneklub i højsæsonen. Villa D’Este er bare et hotel, der har alle de tilbud, gæsterne ønsker, så man kan føle sig hjemme.

Plus
Tjenerne har en fantastisk omgangsform i snittet mellem etikette, humor og arbejdsglæde.

Minus
Meget ujævn wifi-forbindelse på værelset.

Pris
Fra 3.700 kr. per nat i et dobbeltværelse i lavsæsonen. Fra 5.100 kr. i højsæsonen. Inkluderet i prisen er stor morgenmadsbuffet.

Se også: Check-in: Italiensk middelhavsluksus