Check-in: Italiensk middelhavsluksus

Hotel Romazzino leverer en klassisk middelhavsmenu af lækker strand, smuk udsigt, gedigen mad og rustikke værelser.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smaragdkysten på Sardinien er et af Italiens smukkeste kystområder, og samtidig et af de mest eksklusive.

Første indtryk
Arkitekturen er rustik og gennemført middelhavsinspireret, med hvide vægge, røde tegl og blå skodder. Hele komplekset er dog tegnet med et skævt sardinsk twist, der gør, at selv om hotellet er relativt stort, føler man hele tiden man lander et nyt sted, når man runder et hjørne. Alle værelser har terrasser og havudsigt, og den kolde cola fra minibaren glider forfriskende ned på terrassen, inden badebukserne pakkes ud og flyrejsen skylles af i Middelhavet fra den private strand. 

Værelserne
Med 77 værelser og 17 suiter er Hotel Romazzino større end stedet giver sig ud for at være. På toilettet er væggene udsmykket med mosaikmønster af blå farver. Charmerende og meget Middelhavsautentisk. De kølige stengulve er som balsam for fødderne, når udetemperaturen flirter med de 30 grader.

Mad og drikke
Hotellet har en strandbar og en bar i selve hotelbygningen. Derudover er der en grillrestaurant på stranden, der er perfekt til en middagssnak, mens Restaurant Romazzino på hotellets første sal leverer en afslappet atmosfære til morgen- og aftensmad. Restaurant Romazzino har siddepladser både inde og ude, men særligt på den udendørs overdækkede terrasse er der en perfekt udsigt over stranden og den lille bugt, hotellet har for sig selv – med smaragdgrønt vand og mange klippeformationer. 

Særligt
Smaragdkysten byder på en lang række fede hoteller, men Romazzinos styrke er dets afsondrede beliggenhed og arkitekturen, der spiller bold med den omlæggende natur. Blodtrykket falder lige ti procent, når man stiller taskerne på gulvet i receptionen. Udover den private strand har hotellet et stort udendørs fitnesscenter med de nyeste Technogymmaskiner, der kun er overdækket med et stråtag. Og er der nogen mere afslappende måde at træne på end til duften af havet og udsigten til en hvid sandstrand? Og hvis ikke man er kommet ned i gear, når mørket falder på, så snup en cocktail og nyd den i loungemøblerne ved vandkanten efter mørkets frembrud.

Plus
Stilheden, udsigten, stranden og det gedigne italienske køkken

Minus
Beliggenhed – Sardinien kan være svær nok at komme til fra Danmark, men derefter skal man køre i bil en lille time fra lufthavnen, og bil er den eneste vej til hotellet. Og så er priserne til den pebrede side.

Pris
Dobbeltværelse starter på 4.000 kr.

Læs også: Sardinien rundt på syv dage