Advarer turister – Pas på Thailand

Udenrigsministeriet beder danske turister om at overveje destinationen. Foreløbig flyver flyselskaberne som planlagt.

En af de demonstrerende støtter til eks-premierminister Thaksin Shinawatra bærer et thailandsk flag gennem Bangkoks gader, hvor bl.a. busser for tiden sættes i brand. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sammenstødene i Bangkok får Udenrigsministeriet til at advare danske rejsende. De turister, som allerede er i området, bør være meget forsigtige, og de, der har planer om at tage af sted, skal tænke sig om en ekstra gang.

Se også: Phukets veje dræber

»Danskere, der er på vej til Bangkok, skal overveje, om det er det værd,« siger chef for Borgerservice i Udenrigsministeriet, Lars Thuesen.

I Bangkok har kvartererne ved Government House og Grand Palace indtil nu været centrum for urolighederne og er steder, man gør klogt i at holde afstand til, understreger Lars Thuesen.

Følg med i medierne
Men de regeringskritiske demonstranter skifter lokaliteter, så det bedste råd er at følge udviklingen via internationale medier og vejledningen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Ministeriet har været i kontakt med en række danske turister i Bangkok, der fortæller, at mange af byens områder stadig er fredelige.

»Volden er ikke rettet mod turisterne, og det er årsagen til, at vi ikke direkte fraråder at rejse. Men selv om ingen turister er kommet til skade, er det klart, at folk skal holde sig væk fra demonstrationer. Ligesom hvis det skete på Nørrebro,« siger Lars Thuesen.
Storbritannien, Singapore, Australien og Canada advarer også deres borgere mod at færdes i Thailand.

Ingen refusion af billetten
I den hjemlige rejsebranche er der ikke lavet ændringer i flyveplanerne. SAS har flere afgange til Bangkok i denne uge. Og forsigtige danskere, som vil afbestille deres Thailand-rejse, får som udgangspunkt ikke refunderet billetten. Det oplyser Mikkel Thrane, pressechef i SAS.

»Vi vil først overveje, om vores kunder kan få en form for kompensation, hvis Udenrigsministeriet anbefaler, at de ikke rejser,« siger Thrane.

Rejseselskabet MyTravel sælger også ture til Bangkok. Salgsdirektør Jan Vendelbo garanterer, at afbestilte billetter refunderes, hvis Udenrigsministeriet skærper sin sikkerhedsvurdering og fraråder al indrejse i Thailand.