Drømmerejser du har råd til

Det behøver ikke at koste en formue at komme på sommerferie. Se her hvilke feriedrømme du kan få opfyldt

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ganske vist er der krise, men derfor behøver du ikke at blive hjemme fra drømmeferien. Mange danskere har i år udsigt til at få penge tilbage i skat, og også den senere udbetaling af SP-penge kan være med til at finansiere sommerens rejse til sol og palmer.
Drømmeferier findes i flere forskellige prislejer, så det gælder om at finde en drøm, der matcher dit budget. Men du kan selv gøre meget for at spare på feriebudgettet ved f.eks. at vælge et land, hvor du får meget for dine feriekroner.

Selv om turen til Østen er dyrere, kan du til gengæld få rigtig meget for dine lommepenge i lande som Malaysia og Filippinerne.
Også i »Guds eget land« er dollaren nu så lav, at du kan dase under palmerne på Miami Beach med god samvittighed.
Lysten er der

Selv om salget i rejsebranchen ligger ca. 10-15 pct. under niveauet i forhold til sidste år, mærker selskaberne rejselysten: »Efter skattepengene og SP-pengene er vi ved at være på niveau med sidste år. Kunderne køber lige så dyre rejser og hoteller med havudsigt, som de plejer,« siger Jan Vendelbo, salgs- og marketingdirektør i My Travel.
En ny undersøgelse viser, at over 60 pct. af danskerne ikke skal spare ekstra op for at holde ferie i år, mens kun 3 pct. mener, at de ikke har råd til ferie som følge af den økonomiske krise.

Næste: Budget vs. luksus for to voksne