Phukets veje dræber

Vejene på Phuket er blandt de farligste i Thailand, det forsøger et nyt færdselspoliti nu at gøre noget ved.

Foto: Frank Undall.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Phuket hører til blandt de fem farligste provinser i Thailand, når det gælder antallet af trafikulykker og -dræbte. Det oplyser Phukets vicepolitichef, Chalit Tinthanee, ifølge avisen Phuket Gazette.

Se også: Danske turistbetjente hjælper i Phuket

I 2008 var der 13.840 tilskadekomne og 136 dødsfald som følge af ulykker i trafikken. Tallet er med sikkerhed højere, da indlæggelser på øens tre privathospitaler ikke er inkluderet.

Phuket Gazette angiver tre hovedårsager til trafikulykker på den populære ferie-ø: "vejenes tilstand, motorkøretøjets tilstand og førerens adfærd". Phuket har 297.645 registerede køretøjer, hvoraf 208.183 er motorcykler. Det svarer stort set til en motorcykel pr. indbygger på øen, hvilket igen er det højeste antal motorcykler pr. indbygger i Thailand.

Den væsentligste årsag
Antallet af motorcykler anses som den væsentligste årsag til at der dagligt er mindst 34 tilskadekomne på Phukets veje og i gennemsnit en trafikdræbt hver anden dag.

I august 2008 fik Phuket sit eget færdselspoliti med 15 betjente, der nu prøver at nedbringe antallet af trafikdræbte. Bl.a. med mere fartkontrol, trafiklys og blinkende advarselslys ved mindre indfaldsveje.

Et forholdsvist stort antal ulykker sker i vejkryds, fordi det røde lys ikke respekteres og fordi et af de implicerede køretøjer har kørt agressivt. Ifølge vicepolitichefen er agressiv kørsel et generelt problem.

"Phuket er," understreger vicepolitichefen, "en turistdestination i verdensklasse og politiet er ikke interesseret i,  at turister fra hele verden kommer hertil for at miste livet."