5 åndehuller i turistede Paris

Trænger man til frisk luft i Paris, byder den franske hovedstad på store og pragtfulde parker, men man kan også få fred for de andre turister i en stribe ukendte åndehuller.

Lidt vest for menneskemasserne i, bagved og på plænerne neden for Sacré-Cœur finder man således i den lille Rue Burq den charmerende have af samme,navn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjørn Willum

Jardin Burq

Montmartre-kvarteret sprudler som bekendt af liv, men vil man puste lidt ud inden jagten på souvenirs eller antikviteter fortsætter, er der muligheder, som hverken kræver bil, bus eller taxa.

Lidt vest for menneskemasserne i, bagved og på plænerne neden for Sacré-Cœur finder man således i den lille Rue Burq den charmerende have af samme navn. Haven med dens ahorntræer, cypresser, mexicanske appelsintræer, portugisiske laurbærtræer og lavendelbuske omsluttes på hyggelig vis af gamle bygninger. Generelt stille til trods for en veludstyret legeplads med sandkasse og hvad sig hør og bør i det ene hjørne.

Trænger man til mere stilhed efter besøget i Jardin Burq, ligger Montmartres kirkegård med de jordiske rester af blandt andet maleren Edgar Degas og den berømte cancan-danserinde Louise Weber (»La Goulue« kendt fra Henri de Toulouse-Lautrecs berømte Moulin Rouge-plakater) lige i nærheden.

Adresse: Rue Burq, 18. arrondissement.
Metro: Abbesses.
Åbningstider: Fra kl. 8 på hverdage og kl. 9 i weekender og på helligdage - lukketiderne varierer gradvist med sæsonen fra kl. 17 om vinteren til kl. 20.30 om sommeren. 

Næste åndehul: Musée de la via romantique