4 X weekend med velvære

Trænger man til at få stresset af og være lidt god ved sin krop, er der masser af danske steder, der tilbyder wellness-ophold. Niveauet er dog meget forskelligt, vi har her valgt fire af de bedre.

Den nye tilbygning til Skodsborg Kurhotel & Spa er tegnet af Henning Larsen Architects og åbnede her i februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De senere år er der uheldigvis gået inflation i begrebet »wellness«.
Rigtig mange feriesteder har set en mulighed for at få ekstra kunder i butikken og lokker med wellness-ophold, der ikke altid lever op til det, man som kunde havde sat næsen op efter, da man bestilte en weekend med velvære for både krop og sjæl.

Læs også: 5 steder med ro

Nogle steder består »wellness-afdelingen« ikke af meget andet end en sauna og en jacuzzi omgivet af blafrende stearinlys. Og andre steder skal man til den nærmeste by for at få en gang massage hos den lokale massør, som feriestedet så har en aftale med.
Nu er wellness selvfølgelig ikke et beskyttet begreb, så der er åbent for fortolkning af, hvilke tilbud det omfatter, men i vores verden er et wellness-ophold ét, hvor der dels er en veludbygget wellness- og/eller spaafdeling i forbindelse med feriestedet, så man iført en tyk frottébadekåbe kan tøffe direkte fra sit værelse til bade- eller behandlingsområdet, dels skal der være et rigt udbud af massager og behandlinger, som foretages af folk, der er uddannet på området, og endelig skal omgivelserne være af en karakter, så man rigtigt kan få slappet af – hotellet eller feriecentret skal have en ustressende atmosfære, og der må meget gerne være smuk natur lige udenfor døren.

Er der så også en god restaurant, en golfbane eller andre aktivitetsmuligheder i forbindelse med éns ophold, er det bare ekstra lækkert.
Vi har her valgt fire forskellige steder, der tilbyder wellness-ophold, som lever op til de fordringer.
De to ligger øst for Storebælt og de to vest for.

Øst

Det eksklusive: Skodsborg Kurhotel & Spa

Det smukke kurhotel på nordsjællandske Skodsborg Strandvej er en klassiker fra lang tid før, wellness-begrebet blev opfundet, men her i februar åbnede en helt ny Henning Larsen Architects-tilbygning, der blandt andet rummer Danmarks største boblebad.
Skodsborg Badesanatorium blev grundlagt af lægen Carl Ottosen i 1898 – inden da var palæet sommerresidens for Frederik VII og Greveinde Danner – som havde studeret hos den amerikanske læge og ekspert i fysioterapi John H. Kellogg (ja, det er ham med cornflakes’ene, som var helseprodukt, han brugte i sine behandlinger). Badesanatoriet var dengang et af landets førende, men efter en lang og omtumlet historie endte det i 1992 med en konkurs.
Siden er Skodsborg ombygget og renoveret flere gange.

I den nye tilbygning ligger i stueetagen Spa Oase – et forløb af spabade og bassiner. Centralt i rummet ligger den store Hydrospa på 100 m2 med grotte og massagedyser.
Derudover er der adgang til svømmebassin på 21 meter, dampbad og en helt særlig Spa Rain oplevelse, samt udgang til have og terrasse. Omkring Spa Oase ligger Spa Adventure med 12 varme og kolde oplevelser, der udrenser kroppen, forbrænder kalorier og styrker immunforsvaret, loves det.
På andensalen er der en yogasal med varme i gulvet og udkig til trækronerne på en skrænt med eftermiddags- og aftensol.
Her er samtalerum, fred og ro og en tagterrasse med udsigt over havet. Der er naturligvis også mulighed for forskellige former for massage samt kosmetik-behandlinger.
skodsborg.dk

Eksempel på weekend-ophold:
En overnatning (inkl. morgenmadsbuffet).
En to-retters middag i Restaurant Frederik & Louise med Øresundsudsigt.
Fri adgang til Spa Oase og fitnesscenter med mulighed for holdaktiviteter, svømning, afslapning eller fitness
Adgang til Spa Adventure i to timer inkl. frisk frugt og te i Relax Lounge.
Pris: 1.575 kr. per person

Det billigere alternativ: Villa Fjordhøj

Ned mod Skælskør Fjord finder man Villa Fjordhøj, den gamle hvide rigmandsvilla, som nu er kombineret refugium og kursted. Der er 15 værelser i hovedbygningen og seks nye, moderne i en tilbygning, der desuden har romersk bad i kælderen. I forbindelse med tilbygningen blev en gammel badebro ved fjorden genetableret med en finsk brændesauna som nabo, og der kom et »elverbad« i haven – et stort træbadekar med indbygget »brændeovn«.

Villa Fjordhøj har 42 forskellige kurtilbud – fra homøopatiske behandlinger til den såkaldte D-Tox spa, hvor man sætter fødderne i et spakar med varmt vand og salt, hvorefter en sonde i karret udsender positive og negative ioner ud i vandet. På den måde sendes der signaler op gennem lymfesystemet og starter derved afgiftningsprocessen. Der er dog også mere gængse wellness-former som oliemassager, stenmassage med opvarmede lavasten og mudderindpakninger. I løbet af sommeren arrangeres der desuden vandre-/cykelture på en natursti, som følger den gamle jernbane mellem Slagelse, Skælskør og Næstved.
villafjordhoej.dk

Eksempel på weekend-ophold:
En overnatning på dobbeltværelse med kig til vandet (inkl morgenmadsbuffet).
Frokost og to-retters middag.
Adgang til romersk bad (med et glas champagne).
Pris: 1.150 kr. per person

Kom af sted: Book en forlænget weekend på Sweetdeal.dk

Vest

Det eksklusive: Hotel Vejlefjord

Med flere end 110 års fokus på menneskers velvære kan ingen anklage Hotel Vejlefjord i Stouby ved Vejle for bare at hoppe med på tidens modeluner.
Den imponerende hovedbygning fra 1900 blev bygget som sanatorium for tuberkulosepatienter, men huser i dag et eksklusivt hotel- og konferencecenter med et bredt udbud af wellness-behandlinger. De spænder vidt fra eksempelvis Aqua Balancing, der er afspændende og meditativ massage, som man får nede i vandet i et af bassinerne i Vejlefjords termiske bade, over de mere eksotiske som Bali Scrub, hvor man bruger kaffe, kokos og havsalt til at øge blodgennemstrønningen, til luksuriøse bade som urtebad, hvor der er tilsat grøn te, olivenolie og jojobaolie til badet. Imens kan man nyde et glas champagne med 23 karats bladguld, eller glæde sig til diverse sansebehandlinger, saunaoplevelser, og motions-aktiviteter.

Da Vejlefjord Sanatorium i sin blev bygget, var stedet nøje udvalgt, da frisk luft og motion i form af gåture var en vigtig del af behandlingen.
Derfor ligger Vejlefjord i virkeligt smukke omgivelser med udsigt over fjorden, med en park og med en omgivende bøgeskov, hvor der er lavet en net af vandrestier.
hotelvejlefjord.dk

Eksempel på weekend-ophold:
To overnatninger i dobbeltværelse i hovedbygningen (inkl. morgenmadsbuffet).
Fredag: Velkomstdrink og treretters middag.
Lørdag: Velkomstdrink, femretters sæsonmenu med tilhørende vinmenu.
Sanseoplevelser i De Termiske Bade og motion med SpaActive fra ankomstdagen kl. 14 til afrejsedagen kl. 14.
En forkælende spa-behandling: Vælg mellem Ren Lyksalighed, Lette Fødder og Rygmassage.
Pris: 3.970 kr. per person

Det billigere alternativ: Kommandørgården

Stedet har sit navn efter en gammel hvalfangergård, men den nedbrændte totalt i sin tid, og nu ligger her et hotel med tilhørende ferielejligheder, feriehytter og wellness-center med forskelllige bademuligheder, sauna og fitnessrum.
I wellness-centret, hvortil børn under 12 år kun har adgang i selskab med voksne, kan man få forskellige former for behandlinger – eksempelvis en såkaldt »Moroccan Rose Otto Sugar Body Polish«, hvor man masseres blidt med en rørsukkerblanding med rosenbladeduft, eller den afspændende Welldhara-massage, der er baseret på en kinesisk healing-teknik.

Der tilbydes også forskellige kosmetik-behandliger. Og mens far og mor nyder behandligerne, kan børnene passende besøge det nærliggende legeland.
Vadehavs-naturen er noget ganske særligt, og her er der flere muligheder for at opleve den helt tæt på. Eksempelvis kan man komme ud på rideture, ligesom der arangeres vadehavs-vandreture med naturvejleder. Det er ganske vist ikke det, man traditionelt forbinder med wellness, men sådanne naturoplevelser er noget af det mest afstressende, der findes.
kommandoergaarden.dk

Eksempel på weekend-ophold:
To overnatninger i dobbeltværelse på hotellet (inkl. morgenmadsbuffet lørdag og brunch søndag).
Fredag: Kommandørgårdens fiskebuffet
Lørdag: Sønderjysk kaffebord samt treretters middag (hovedret er buffet). Musik og dans til levende musik.
Søndag: Guidet vadehavs-/østerstur i nationalpark Vadehavet
Alle dage fri adgang til pool, dampbad og fitness.
Pris: 1.495 kr. per person

Se også: Ta' en weekend med velvære