Wellness i hjertet af Trysil

Radisson Blu Resort er nyeste tilbud til luksussøgende skiturister i Trysil, der vil forkæles efter en dag på ski i kulden.

Hotel Radisson Blu Resort emmer af luksus og overskud fra det sekund du træder ind af døren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Varmen strømmer os i møde, idet vi træder ind i den pompøse lobby på hotel Radisson Blu Resort, der ligger i hjertet af skisportsstedet Trysil

Se også: Miniskiferie til minipriser

Vi får hurtigt lukket døren til de minus 15 graders kulde bag os, og indenfor bliver vi mødt af to smilende receptionister, der byder velkommen til et hotel, der i den grad emmer af luksus og overskud.
I lobbyen er der indrettet et stort møde- og afslapningsområde spækket med flotte designermøbler, hvor man kan sidde og slappe af efter en dag ude på de pister, der befinder sig på den anden side af vinduerne.

Og så er der detaljen ved det runde granitbord, som er placeret centralt i lobbyen, der er udstyret med et ildsted i midten, så man hurtigt kan få varmen i de kolde fingre. Det føles ufatteligt hyggeligt at sidde og konversere hen over ilden og bearbejde de mange indtryk, man har fået i løbet af dagen, og det dæmpede lys i lobbyen fuldender den afslappende oplevelse.

Værelserne, vi bliver indlogeret på, er fine. Men jeg har godt nok udsigt til en stenvæg, når jeg kigger ud af vinduet. Badeværelset er stort og lækkert, og sengene er gode og behagelige at ligge i. Der er desuden trådløst internet overalt på hotellet, men det kræver, at du har din egen bærbare computer med.

Hotellet har flere forskellige barer og restauranter også et vandland. Hvis du er faldet lidt for mange gange på pisterne eller bare føler, at du har brug for lidt motion uden ski, så kan du gå ned i en af de mange forskellige swimmingpools, der desuden egner sig til både børn og voksne. Her kan du få løsnet op for de trætte muskler, eller du kan vælge at forcere klatrevæggen, der strækker sig op fra den dybe ende af bassinet.
Hvis du ikke føler, at du har fået udfordringer nok udenfor på pisterne, så har du mulighed for at teste dig selv og dine evner som surfer på FlowRideren.

Ved første øjekast syner FlowRideren ikke af noget særligt, men det ændrer sig, når vandturbinerne nede under den blå teltdug bliver tændt. Flere tusinde liter vand bliver hvert eneste sekund skudt op ad banen med næsten 50 kilometer i timen og skaber på den måde en kunstig bølge.
Her kan selv den mest rutinerede snowboardentusiast få sin sag for. Det er nemlig umådeligt svært at holde balancen på det smalle surfbræt, når de enorme vandmængder vælter imod dig, og de få sekunders nervøse balancegang afløses derfor hurtigt af et fald mod den blå teltdug og en rutsjetur op ad banen.

Heldigvis gør det ikke ondt at falde på banen, så man er hurtigt klar til næste forsøg. Hvis man synes, det er for svært at holde balancen på surfbrættet, så er der også mulighed for at prøve at kræfter med bølgen, mens du ligger på et bodyboard. De mange tusinde liter vand, der bliver brugt på FlowRideren, bliver selvfølgelig recirkuleret og brugt igen og igen.

Hvis du er mere til afslappende wellness-aktiviteter, så ligger jacuzzien, det tyrkiske bad og saunaen lige ved siden af swimmingpoolen og FlowRideren. Og hvis du derefter stadig føler, at kroppen er fyldt med spændinger, eller hvis du blot vil forkæles lidt, kan spa-afdelingen tilbyde massage, ansigtsbehandlinger og meget andet.

De mange indendørsaktiviteter og lækre omgivelser på Radisson Blu Resort gør, at du i hvert fald ikke kommer til at kede dig, efter du har taget skistøvlerne af. Og beliggenheden er helt fantastisk. Det tager små ti minutter at blive transporteret fra hotellet via et rullende fortov op til skiliften.

Oprindeligt var det planen, at der skulle opføres tre hoteller i Trysil, men efter finanskrisens verdensomspændende indtog, blev kun Radisson Blu Resort endeligt opført.
Turistchefen for Trysil fortæller, at der desuden er planer om at konstruere en pist, der går helt ned til Trysil by for at binde skisportsstedet og byen bedre sammen, og så skal der på et tidspunkt laves en skilift til toppen af bjerget – 1132 meter over havets overflade.

Se også: Guide til spa- og selvforkælelse