22 timer i et træ omgivet af krokodiller

Fire hollandske turister i Australien endte i et skrækscenarie, da deres båd kæntrede i en krokodillefyldt mangrovesump.

Foto: Genrefoto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kunne have været en hårrejsende skrækfilm, men det var virkelighed. De fire hollændere var alene i en øde mangrovesump omgivet af krokodiller.

Læs også: Tomhjernede turister i krokodillefælde

Inden da havde de fire mænd, alle bygningsarbejdere i 30'erne, i weekenden været på en fredelig fisketur efter krabber i et ubeboet område af Darwin Harbour i Northern Territory.

De sejlede i en spinkel metalbåd i det stille vand, da båden pludselig tippede over. Panisk, da de vidste der var krokodiller i området, forsøgte de uden held at vende båden, hvorefter de hurtigt svømmede til en gruppe mangrove-træer og kravlede op i det højeste.

Her måtte de vente i 22 timer inden de blev reddet, og natten igennem holde sig vågne og klamre sig til træets grene, skriver Mail Online.

"It was a horrible experience. It scared the shit out of us," som en af de mudrede mænd sagde til redningsfolkene. (Det var en skrækkelig oplevelse. Til at tisse i bukserne over - frit oversat)

Menneskeædende "salties" i sumpen
Krokodilleeksperter siger til Mail Online, at havde mændene haft en lommelygte, havde de helt sikkert kunne lyse ned i adskillige par røde krokodilleøjne ventende i vandet.

I mangrovesumpene i Northern Territory i Australien lever de store menneskeædende saltvandskrokodiller, "salties", som australierne kalder dem. Trods myndighedernes advarsler om ikke at gå i vandet, har der været adskillige dødsfald, hvor krokodillerne har angrebet mennesker.

De fire mænd har fortalt, at de da det blev lyst og lavvande besluttede de at tage chancen og svømme det korte stykke ud til båden, hvor det lykkedes dem at komme ind under den og få fat i deres nødalarm.

Uden nødalarm havde krokodillerne slået til
Straks da Austalien Maritime Safety Authority modtog alarmsignalet blev sendt en helikopter, som fik reddet de fire ud af sumpen og flyve dem ind til Darwin. De var dehydredere, trætte og godt stukket af myg og sandfluer selv om de var dækket af en tykt lag mudder, men ellers ved godt mod.

Havde de fire ikke været i stand til at få fat i nødalarmen, havde de næppe overlevet, konkluderer det lokale politi. De havde mistet kræfterne enten i træet eller i forsøg på at vende båden, og krokodillerne havde været klar til at angribe.

"Vi har svoret, at vi ikke skal ud at fiske foeløbig. Men vi bliver nødt til at tage tilbage for at hente den lille båd, som vi har lånt. Men så skal vi nok sørge for, at vi ikke kæntrer," siger en af de fire mænd til Mail Online. 

Se også: 10 steder, du ikke vil besøge