Verdens største krokodille fanget i Filippinerne

Det kræver en længere rejse, hvis du vil se et seks meter langt monster af en krokodille - nemlig til øen Mindanao i Filippinerne.

Foto: Richard Grande/AFP Fold sammen
Læs mere

Det hele begyndte da professionelle krokodille-jægere i september blev sendt ud i Agusan-marsken nær den lille by Bunawan på den sydlige del af øen Mindanao i Filippinerne. Her var to beboere og flere husdyr blevet dræbt ved flere krokodille-angreb, og tre ugers intens jagt fulgte.

Læs også: Tomhjernede turister i krokodillefælde

Og jagten endte altså med, at den 6,20 meter lange saltvands-krokodille blev fanget. Krokodillen blev målt af den australske zoolog Adam Britton, den samme ekspert, som i 2008 målte krokodillen Cassius, som indtil nu med sine 5,48 meter var verdens største i fangenskab, ifølge Guinness World Records.

Men man ved ikke hvad den nye kæmpe vejer eller måler i omkreds.

Krokodillen er af hankøn og æder 17 kilo svinekød hver femte dag. Den er allerede blevet en turist-attraktion i den afsides beliggende by Bunawan med 27.000 indbyggere, hvor over 500 turister dukker op hver dag for at få et glimt af kæmpen.

Guinness World Records afventer nu flere beviser på krokodillens størrelse for at kunne fastslå om en rekord er blevet slået.

Under alle omstændigheder var krokodillen her ikke årsag til de to beboeres død. Der blev ikke fundet menneskerester i dens maveindhold.
 
Læs også: 10 steder du kan blive spist af dyr