Skrækfilm skræmmer turister fra Australien

Australiens dramatiske natur bruges i mange skrækfilm, og det skader turismen, hævder ny bog

Foto: Lukjonis, Flickr.com

Stadig flere skrækfilm filmes i Australiens øde og dramatiske landskaber, og det er rigtig skidt for turismen, hævdes det af forsker på Queensland Universitet.

Læs også: Turist reddet fra krokodilles gab

Dr. Mark David Ryan fastslår i ny bog, at de mange skrækfilm, der skydes i Australien, ofte udnytter naturen til at fremstå fjendtlig og farlig.

Også Australiens dyr bruges til at skræmme livet af folk og holde turisterne væk, mener han. Turister får et indtryk af, at Australien ikke er andet end livsfarlige slanger, dødbringende edderkopper og menneskeædende hajer.

Og til overflod er ofrene i skrækfilmene ofte udlændinge, backpackere eller enlige, der bevæger sig uden for storbyernes trygge havn. Sammenlagt er budskabet altså, at Australien er et farligt sted at holde ferie, fastslår dr. Ryan, og det får turister til at holde sig væk.

Fordele ved skrækfilmene
På den anden side er der også fordele ved skrækfilmene. Eksempelvis blev filmen Wolfe Creek netop optaget i Wolfe Creek Nationalparken, som tidligere ikke fik megen opmærksomhed. Men nu er parken populær efter filmen om morderen fra Wolfe Creek. Skrækfilm kan altså også bidrage til mystikken i Australien.