12 ting du skal rejse efter i juni

Europa går amok i festivaler i juni og skal det være mere macho kan du tage til Valencia og se Formel 1.

VALENCIA: For tredje år i træk er der Formel 1 Grand Prix i tre dage i byen. De deltagende biler skal køre 57 omgange på den dramatiske bane, hvor de bl.a. skal krydse en kanal, men også har lige strækninger langs havnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Felix Heyder
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2. juni i SYDNEY, Australien
Festival
I to uger er der ekstra mange film i byen, mens »Sydney Film Festival« afvikles. 157 film – spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm – fra 47 forskellige lande vises under festivalen.
Mere info: sff.org.au

5. juni i STOCKHOLM, Sverige

Maraton
Flere og flere kombinerer et byløb og en storbyferie. »Stockholm Marathon« sætter rekord i år med 20.000 deltagere. De havde allerede tilmeldt sig 17. november sidste år, og ti dage efter måtte løbsledelsen meddele, at nu ville man altså ikke have flere tilmeldinger. Da var der 1.500 løbere på venteliste.
Mere info: stockholmmarathon.se

12. juni i BREMEN, Tyskland
Opera
»Turandot« er Puccinis sidste opera. Den handler om den iskolde prinsesse Turandot, der lader alle sine tilbedere myrde, hvis de ikke kan løse tre gåder. Til og med 26. juni er Bremens friluftsscene på Weser-floden ramme om en spektakulær koncertopførelse af operaen.
Mere info: bremertheater.com

12. juni i ROTTERDAM, Holland
Poesi
Det er 41. gang, den årlige »Internationale Poetry Festival« afvikles. I en uge er City Theatre rammen om aktiviteterne med digtere fra hele verden – fra Afganistan til USA og fra Brasilien til Sydkorea. Fra Danmark deltager Ursula Andkjær Olsen, som netop har udgivet digtsamlingen »Have og Helvede«,
Mere info: poetry.nl

18. juni på ORKNEY ØERNE, Skotland
Klassisk
Der er »St. Magnus Festival« på Orkney-øerne nord for Skotland. En lille uge med klassisk musik og poesi med bl.a. BBC Scottish Symphony Orchestra, The Hebrides Ensemble og The Festival Chorus på programmet. Nicola Benedetti er festivalens egen poet.
Mere info: stmagnusfestival.com

18. juni i PARIS, Frankrig
Klassisk
Den årlige Chopin-festival i Orangerie de Bagatelle vil ikke alene hædre Chopin, men også en anden af de store romantiske komponister, Robert Schumann. Til og med 14. juli er der både aften- og eftermiddagskoncerter.
Mere info: frederic-chopin.com

19. juni i WARSZAWA , Polen
Festival
Der er »Wianki nad Wisł« festival i den polske hovedstad. En af de støre begivenheder i den forbindelse er en koncert med det legendariske svenske band »Europe«, som er midt i sin »The Last Look at Eden« Europa og Asien turne, opkaldt efter bandets seneste album.
Mere info: estrada.com.pl

19. juni i LONDON, Storbritannien
Kunst
»CREATE10«, seks uger med kunst og kreativitet. Til 1. august kan man opleve udstillinger og aktiviteter i den østlige og sydøstlige del af byen, der med flere end 12.000 kunstnere er Europas største kulturelle kvarter.
Mere info: createlondon.org

22. juni på MENORCA, Spanien
Festival
Den tre dage lange »Sant Joan«-festival har været fejret uden afbrydelser siden det 14. århundrede på den spanske ø. Festivalen er centreret om et legendarisk væddeløb, og en anden gammel tradition er det store optogmed over to hundrede menorcinske heste og ryttere.
Mere info: santjoanweb.com

25. juni i MADRID, Spanien
Gayparade
»Gay Pride Festival« sætter byen på den anden ende. Hvert år flokkes folk i tusindvis for at tage del i løjerne under den ni dage lange festival. »Trip Out Gay Travel« har Madrid som byen med den bedste gay-festival og samtidig som en af verdens mest sexede destinationer.
Mere info: esmadrid.com

25. juni i VALENCIA, Spanien
Formel 1
For tredje år i træk er der Formel 1 Grand Prix i tre dage i byen. De deltagende biler skal køre 57 omgange på den dramatiske bane, hvor de bl.a. skal krydse en kanal, men også har lige strækninger langs havnen.
Mere info: valenciastreetcircuit.com

26. juni i KRAKOW, Polen

Festival
Den jødiske kulturfestival i Kraków blev afviklet første gang i 1988, og siden har der hvert år sidst i juni og i begyndelsen af juli være udstillinger af kunst, kosherkøkken, optræden, korsang og klezmer musik – men også arrangementer med klassisk musik og endda jazz i Kazimierz – byens jødiske bydel.
Mere info: jewishfestival.pl