Snup en svømmetur i skummende øl

På et øl-slot i Østrig tror man på øllets gavnlige indflydelse på huden - her er syv swimmingpools fulde af øl

Foto: www.bierschwimmbad.com

Slottet Starkenberg knejser på et bjerg i Tyrol 50 kilometer fra Innsbruck i Østrig. Her ligger bryggeriet af samme navn, som blev bygget i starten af det 19. århundrede.

Læs også: 9 mærkelige museer

Og i dag er slottet med det kendte ølmærke Starkenberg en lækkerbisken for elskere af både øl og øl-historie, for Starkenberg er indrettet som en slags tema-park, hvor turister kan opleve det hele:

Der er indrettet en 700 meter lang "turistvej" gennem slottet fra de dybeste kældre til de højeste tårne. Undervejs hører man om fremstillingen af det gyldne bryg fra dengang det hele begyndte og til i dag. Og undervejs får man indsigt i hele bryg-processen.

Det er også muligt at indtage et måltid undervejs under besøget - enten siddende i riddersalen på moderne vis - eller på klassisk vis, hvor man ligger ned og nyder maden.

Men den største attraktion er de syv øl-swimmingpools. Det opvarmede øl er stadig fuldt af vitaminer, og på stedet kalder man en svømmetur i det skummende øl for en tur i ungdommens kilde. Godt må det være, for Starkenberg-øllet har siden 1810 vundet 31 internationale priser.

Dog har slottet en indtrængende bøn til øl-svømmerne: Drik ikke af swimmingpoolen, det kan give uønskede virkninger.