Lars Nørgaard Pedersen

Undersøgende journalist

bm-larp

[PROFILE IN ENGLISH]

Undersøgende journalist og chef for Berlingskes gravegruppe.

Send meget gerne konkrete tip om f.eks. magtmisbrug til larp@berlingske.dk, eller skriv krypteret via tjenesten Signal på +45 25 45 68 59. Har mange års erfaring med at beskytte kilder og håndtere fortroligt materiale.

BA i nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet; journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og San Francisco State University. Har været Jyllands-Postens krigsreporter, rapporteret fra den yderste kampzone i Afghanistan og siddet i Jyllands-Postens gravegruppe.

Har modtaget Kravlingprisen for at afsløre straffemetoder på en institution for unge handicappede, Cavlingprisen for en undersøgende featureserie om krigsveteraner, Cavlingprisen for afsløringer af Venstre-regeringens manipulation med landbrugspakken, nomineret til Cavlingprisen for at afdække asylmyndighedernes usaglige grundlag for at afvise personer fra Eritrea, nomineret til Cavlingprisen for afsløringer i FE-sagen. Har derudover modtaget The NODA Award og The Data Journalism Award for metadataprojektet #Sporet, Den Lille Publicistpris med Berlingskes gravegruppe for ekstraordinær undersøgende journalistik og Danmarks Åbenhedspris for gældssagen i Danske Bank.

Har i en længere årrække undervist i undersøgende journalistik. En del af Berlingskes redaktionsledelse siden 2015. Forfatter til bogen »For alt hvad du kært« om tro og kristne værdier.Seneste artikler fra Lars Nørgaard Pedersen