Lars Nørgaard Pedersen

Undersøgende journalist

bm-larp

[PROFILE IN ENGLISH]

Undersøgende journalist, redaktionschef, chef for Berlingskes gravegruppe.

Har mange års erfaring med at beskytte hemmelige kilder og håndtere fortroligt materiale. Send meget gerne tip, spor og inspiration om fx magtmisbrug til larp@berlingske.dk, eller skriv krypteret via tjenesten Signal på +45 25 45 68 59.

BA i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet, journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University. Har været Jyllands-Postens krigsreporter, rapporteret fra den yderste kampzone i Afghanistan og siddet i Jyllands-Postens gravegruppe.

Har modtaget Kravlingprisen for at afsløre straffemetoder på en institution for unge handicappede, Cavlingprisen for en undersøgende featureserie om krigsveteraner, Cavlingprisen for afsløringer af Venstre-regeringens manipulation med landbrugspakken, nominering til Cavlingprisen for afsløringer af myndighedernes usaglige grundlag for at afvise asylansøgere fra Eritrea. Har også modtaget The NODA Award og The Data Journalism Award for metadataprojektet #Sporet, Den Lille Publicistpris med Berlingskes gravegruppe for ekstraordinær undersøgende journalistik og Danmarks Åbenhedspris for gældssagen i Danske Bank.

En del af Berlingskes redaktionsledelse siden 2015. Har i en årrække undervist i undersøgende journalistik. Forfatter til bogen »For alt hvad du kært« om tro og kristne værdierSeneste artikler fra Lars Nørgaard Pedersen