Lars Nørgaard Pedersen

Undersøgende journalist


[PROFILE IN ENGLISH]

Journalist, redaktionschef, chef for Berlingskes gravegruppe.

BA i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet, journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University. Har været Jyllands-Postens krigsreporter, rapporteret fra den yderste kampzone i Afghanistan og siddet i Jyllands-Postens gravegruppe. Har dækket en række af de senere års mest markante sager, blandt andet jægerbogssagen, skattesagskommissionen og sagen om kvotekonger. Har været med til at bygge nogle af de mest komplekse onlineuniverser herhjemme; #Sporet og Underverden.

Har to gange modtaget Danmarks fornemste journalistpris, Cavlingprisen, for henholdsvis en undersøgende featureserie om hjemvendte krigsveteraner og for dækningen af regeringens landbrugspakke. Har også fået de studerendes Kravlingprisen for at afsløre straffemetoder på en institution for unge handicappede, The NODA Award og The Data Journalism Award for overvågningsprojektet #Sporet, nomineret til Cavlingprisen for Eritreasagen og har med Berlingskes gravegruppe modtaget Den Lille Publicistpris for ekstraordinær undersøgende journalistik.

En del af Berlingskes redaktionsledelse siden 2015. Underviser i undersøgende journalistik ved Mediernes Efteruddannelse. Forfatter til bogen »For alt hvad du kært« om tro og kristne værdier.

Har stor erfaring med at beskytte hemmelige kilder og håndtere fortroligt materiale. Send meget gerne tip og spor til larp@berlingske.dk, eller skriv krypteret via tjenesten Signal på +45 25 45 68 59.Seneste artikler fra Lars Nørgaard Pedersen