Så vilde er danskerne med hovedstaden

Der er en grund til, at boligpriserne stiger mest i hovedstadsområdet. Et overvældende flertal af de boligsøgende kigger i København og omegn, viser nye tal.

Rådhuspladsen i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København virker som en stor magnet og tiltrækker danskere fra hele landet. Det viser en opgørelse af knap 160.000 boligsøgninger på boligportalerne Boligdeal.dk og Boligønsker.dk. Der er tale om både lejeboliger, andelsboliger og ejerboliger til salg.

»Opdelt på regioner tager Region Hovedstaden klart førertrøjen med næsten tre gange så mange boligsøgninger som forfølgeren Region Sjælland set i forhold til antallet af indbyggere. Faktisk er der væsentligt flere, der søger bolig i Region Hovedstaden end i resten af landet tilsammen. Femte- og dermed sidstepladsen indtages af Region Syddanmark, men forspringet er ikke stort for hverken Region Nordjylland på fjerdepladsen eller Region Midtjylland, der tager bronzen,« konstaterer Thomas Barfod, direktør for Boligdeal.

Region Hovedstaden tegner sig for 65 procent af alle boligsøgninger i hele landet, mens den »jyske hovedstad«, Aarhus sakker lidt bagud. Aarhus er kun den sjette mest populære by blandt de boligsøgende sammen med Ålborg, der ligger på samme niveau. Og byer som Odense, Roskilde, Køge og Viborg er i dag langt mere populære end Århus blandt de boligsøgende.

»Århus har i en årrække været meget populær blandt især studerende. Det har været med til at presse boligpriserne op, og det kan være en del af forklaringen på, at byen ikke længere er så attraktiv. Måske danskerne hellere vil bo i København end Århus, når priserne er tæt på at være ens,« skriver Thomas Barfod i en kommentar til tallene.

De mest populære kommuner at søge bolig i målt i forhold til indbyggertallet er Glostrup, Vallensbæk og Frederiksberg, mens de mindst populære er Odsherred, Ringkøbing-Skjern og Thisted.

Se hele listen her