Her flokkes køberne om boligerne

Der er stor interesse for boliger i hovedstadsområdet, mens færre ser nærmere på boligerne i yderområderne.

Frederiksberg er den mest populære bydel blandt københavnere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens nogle mæglere kan gøre sig det behageligt bag hæve-sænke-bordet og bare vente på at tusindvis af potentielle købere tjekker den ny-udbudte bolig ud, må andre tage til takke med et par enkelte besøg. Det skriver Boliga.

Der er nemlig stor forskel på, hvor mange der ser nærmere på ens bolig - alt efter om den ligger på Frederiksberg eller i Vils.

Boligsiden Boliga har lavet en opgørelse over, hvor mange visninger de enkelte boligannoncer får på Boligas egen hjemmeside.*

Og det er glædeligt nyt for sælgerne i hovedstaden, men en noget mere nedslående besked for Udkantsdanmark.

Populære Frederiksberg

Den type boliger, der får flest visninger, er villaer og rækkehuse på Frederiksberg. Hele 924 gange er hver enkelt bolig blevet vist i gennemsnit.

Nærmeste konkurrent er deres ejendomspendanter på Østerbro, hvor der har været 901 visninger, mens indre by følger lige efter med 824 og København NV 's boliger i snit har fået 716 visninger, skriver Boliga.

Herefter følger en oplistning af byerne omkring hovedstaden med Skodsborg, Hellerup og Vanløse i top. Den første jyske by er Aarhus C, der med 476 visninger kommer ind på en 14. plads.

Når det kommer til lejligheder er der mest interesse i det inderste af hovedstaden: København K sikrer sig en topplacering over antal visninger med et gennemsnit på 628. Dog med Frederiksberg C og deres 511 visninger lige i hælene.

Villa i Vils

Mens købere i hobetal opsøger boligerne i og omkring hovedstaden, må andre sælgere spejde længselsfuldt efter besøgende på salgsopstillingen.

Det gælder for villaer og rækkehuse særligt i Vils - en mindre by på det sydlige Mors. Kun 18 visninger er det i gennemsnit blevet til for en villa her, mens det i Sønder Omme i Sydjylland og Løgstør i Nordjylland ifølge Boliga er blevet til 22 af slagsen. Det sikrer de to byer en delt andenplads på listen over de postdistrikter, der har det gennemsnitligt laveste antal visninger.

Vendes blikket mod lejlighederne har interessen været lavest i Tranekær på Langeland. Her sneg antallet sig op på 17 visninger i gennemsnit. Herefter følger Videbæk vest for Herning med 20 visninger.

Her kan du se, hvor mange der har kigget på villaer og rækkehuse i din by

Her kan du se, hvor mange der har kigget på ejerlejligheder i din by

* Boliga har opgjort det gennemsnitlige antal visninger for boliger i 2016 fordelt på de enkelte postdistrikter. Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der har været minimum 15 udbudte ejerlejligheder i 2016. For at undgå statistisk skævvridning, tæller annoncer med over 5.000 visninger ikke med i statistikken.