PFA: Kunder er oplyst om konsekvenser

Berlingske Business har stillet nogle spørgsmål til PFA i forbindelse med dagens dækning af Kundekapitals bagside i form af manglende skatterabat. Koncerndirektør og konstitueret CEO for PFA Jon Johnsen svarer på mail.

På grund af skattereglerne har I valgt en model, hvor den enkelte ikke længere kan få individuel Kundekapital, hvis vedkommende skifter til aldersopsparing. Privatøkonomisk ekspert Kim Valentin mener, at det er et stort problem for kunderne. Er I enige i det?

»Vi er ikke enige og henleder opmærksomheden på, at skatteberigtigelser er valgt aktivt af kunderne, der har været oplyst om konsekvenserne herunder konsekvenserne for Individuel Kundekapital.

«Pensionsekspert Jørgen Svendsen påpeger, at det var en fejl at lave den Kollektive Kundekapital. I stedet kunne I have beholdt det hele som egenkapital og delt den ud som Individuel Kundekapital. Det vil give det samme og være mere fleksibelt. Er I enige i det?

»Det er nu engang den model, vi i PFA har valgt som vores måde at dele værdiskabelse ud til kunderne på i stedet for aktionærerne. Vi er glade for modellen, der er unik i markedet, og som sikrer maksimal værdiskabelse til kunderne.«