Pengekalender 17: Rejs på det billigste tidspunkt

Hvis du frit kan vælge tidspunkt for din ferie, så kan der spares mange penge ved f. eks. at rejse uden for skolernes sommerferie.

Albena stranden ved Sortehavet i Bulgarien Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en kendt sag, at prisen på ferierejser får et nøk opad i de uger, hvor skolerne holder ferie og mange familier rejser. Også skoleferier på destinationen presser priserne op, og prisen på for eksempel skiferier er høj i tre-fire uger, mens både de danske poder samt de udenlandske poder holder vinterferie og giver familierne mulighed for at komme på ski sammen.

Men selv uden for de traditionelle ferieuger kan der være store forskelle på rejseprisen, som kan følges blandt andet på hjemmesiden Travelmarket, hvor der kan søges på både flybilletter, charterrejser, hoteller osv.

Det kan også betale sig at kende lokale forhold for at komme uden om de største turiststrømme og dermed de højeste priser. For eksempel er regntiden med til at styre priserne på en solferier i Thailand. December, januar og februar bør vejrmæssigt være de bedste måneder at besøge Thailand i, og dermed er flybilletter og hoteller også dyrest i denne periode - selvfølgelig fordi de fleste foretrækker sol frem for regn i deres ferie.

Men hvis du for eksempel besøger Thailand i maj, så er der mulighed for at få en billigere tur - også uden regnvejr, hvis du undgår Phuket og vestkysten og holder dig til Koh Samui eller Koh Samet og nordpå i området omkring Chiang Mai.