Penge til boliger kommer retur

Nogle danskere er blevet negativt overraskede over det beløb, de kan få i tilskud til boligforbedringer gennem renoveringspuljen. Derfor dropper de projektet og bruger ikke støtten.

Endnu er håndværkerne ikke overanstrengte på grund af puljen til renovering af boliger, men det kan skyldes sommerferien, mener Håndværksrådet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Torben Christensen

Danskerne stod nærmest på nakken af hinanden for at få del i renoveringspuljens halvanden milliard kroner. Politikerne havde nemlig besluttet at lade først-til-mølle princippet afgøre, hvem der skulle have penge. Derfor gjaldt det om at komme før ens naboer i køen.

Flere læsere har kontaktet Berlingske Business på det seneste og fortalt, at de har søgt om penge, fået tilsagn om penge, men undlader at gøre brug af dem, fordi de er blevet overraskede over beløbets størrelse. De havde regnet med flere penge og har ikke råd til at spytte den »manglende« del oveni.

Hvis mange ansøgere undlader at sætte gang i de ellers planlagte renoveringsprojekter, kan det være, at Erhvervs- og Byggestyrelsen ender med en ubrugte penge, som ellers skulle have skabt arbejde for landets håndværkere.

Alt for hurtige beslutninger

Håndværksrådet har endnu ikke fået tilbagemeldinger fra  medlemmerne om, at danskere, som har fået tilsagn om penge, vælger ikke at få dem udbetalt.

»Men jeg kan sagtens forestille mig, at der vil være mange, som trækker følehornene til sig. Som reglerne blev skruet sammen, fik man ikke tid til at tænke sig særligt godt om. Det handlede bare om at få søgt så hurtigt som muligt,« siger erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet, Tea Gade-Rasmussen.

Foreløbig har de mange skattekroner ikke givet håndværkerne ekstra vabler:

»Vi har meget vanskeligt ved at se en effekt af puljen endnu. Det kan hænge sammen med sommerferien, og jeg tror, vi skal hen til oktober for at få et reelt overblik over, hvor mange der gør brug af puljen,« siger Tea Gade-Rasmussen.

Erhvervs- og Byggestyrelsen oplyser, at ubrugte midler vil blive givet videre til de omkring 3.000 danskere, som står på venteliste. Det er ikke længere muligt at søge om penge. I slutningen af juni havde Erhvervs- og Byggestyrelsen gennemgået 114.000 ansøgninger og vurderede, at der ikke var penge til flere. Ifølge styrelsen vil renoveringspuljen sætte gang i boligprojekter for omkring seks milliarder kroner de kommende måneder.