Håndværkere: Renoveringspulje havde børnesygdomme

Renoveringspuljen kommer nu virksomhederne til gode. Men administrationen er for dyr og for besværlig, mener Håndværksrådet.

Foto: Foto: Colourbox. Håndværksrådet mener, at renoveringspuljen havde børnesygdomme. Men virksomhederne har fået gavn af den.
Læs mere
Fold sammen

Folketingets renoveringspulje på halvanden milliard kroner til familien Danmark kommer nu virksomhederne til gavn. Men mange peger på, at administrationen af puljen har tynget virksomhederne kraftigt.

En undersøgelse blandt 419 byggevirksomheder i Håndværksrådets viser, at 46 procent af virksomhederne overordnet utilfredse med renoveringspuljen, mens kun 23 procent er overordnet tilfredse.

Erhvervspolitisk konsulent i rådet Thea Gade-Rasmussen påpeger, at kommer der på et senere tidspunkt en ny renoveringspulje, er det vigtigt, at denne bliver fri for de børnesygdomme, den nuværende har været plaget af. Hun mener, at det forsat er vigtigt at have lup på situationen inden for byggesektoren - og det er højst tænkeligt, at der i løbet af efteråret er behov for en ny pulje.

Håndværksrådet understreger, at kommer der endnu en pulje, bør politikerne vente med at fortælle om den, før den er politisk besluttet. Ansøgningsprocessen skal være mere smidig, og - håndværksmestrene skal ikke unødigt overbebyrdes med administrative tunge ansøgningsprocedurer.

- Tilskudsudbetalingen bør udelukkende være et mellemværende mellem husstanden og staten. Der er reelt ingen grund til at blande virksomhederne ind i sagen, skriver Thea Gade-Rasmussen i en pressemeddelelse om sagen.

/ritzau/