Nu virker renoveringspuljen

Regeringens pengepose til renovering af boliger oplever endelig medvind efter måneders kritik af for langsom sagsbehandling og sjuskede ansøgninger.

Projekter for samlet set seks milliarder kroner ventes at komme i gang, når alle penge fra regeringens renoveringspulje er udbetalt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Christian Als

Flere end 100.000 husstande har nu fået tilskud til renoveringsprojekter fra den meget omtalte pulje af penge til bolig-projekter, viser nye tal.

Samtidig forventes det, at 70 procent af projekterne på grund af tilskuddet bliver gennemført tidligere end ellers planlagt - eller at profjekterne overhovedet sættes i gang på grund af de offentlige penge.

”Jeg er meget tilfreds med de nye tal, der viser, at renoveringspuljen virker, som den skal. Mange boligprojekter bliver fremrykket, og helt nye projekter bliver sat i gang,” siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K).

Derudover er der også en gevinst at hente på energisiden, eftersom 81 procent af projekterne vil medføre energibesparelser.

Hensigten med renoveringspuljen er at øge aktiviteten og beskæftigelsen i bygge- og anlægssektoren, som har været hårdt ramt af den økonomiske krise.

Selv om renoveringspuljen nu viser sin effekt, havde puljen en vanskelig start, hvor mange oplevede, at der gik lang tid, før de fik svar fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, der administrerer puljen. Samtidig var der for få folk til at behandle de mange ansøgninger. En ting som Erhvervs- og Byggestyrelsen tog til efterretning og ansatte 20-30 ekstra medarbejdere til at behandle ansøgningerne.

Når alle tilsagn er givet, som man forventer inden udgangen af juni, vil der være sat gang i nye projekter for i alt 6 milliarder kroner.