Parcelhusejere er forsigtige optimister efter skattestop

Boligskattestoppet bliver mødt med forsigtig optimisme hos parcelhusejerne, der dog nu afventer handling.

Parcelhusejernes Landsforening tager godt imod statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) løfter om et nyt boligskattestop. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

København. Parcelhusejernes Landsforening tager godt imod statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) løfter om et nyt boligskattestop. Men djævlen bor i detaljen.

Det fortæller landsformand Allan Malskær.

- Jeg håber på, at dette her betyder, at boligejerne nu bliver behandlet ordentligt. Nu har vi hørt statsministeren sige en masse ting, men nu skal vi se noget handling.

- Vi noterer os, at det er en smal regering, der fremlægger dette her uden på forhånd at have søgt et flertal. Vi håber meget, at man kan få et bredt forlig, siger Allan Malskær.

I sit udspil vil regeringen rette op på problemet med ejendomsvurderingssystemet, der har opkrævet for meget skat.

Samtidig vil regeringen sænke både ejendomsværdiskatten og grundskylden, så boligejere ikke kommer til at betale mere i skat end nu, selv om ejendomsvurderingerne stiger, når et nyt vurderingssystem træder i kraft.

En ting, der bekymrer Allan Malskær, er dog, at statsministeren bruger ordlyden "nuværende boligejere", når han lover, at beskatningen ikke skal stige.

Det åbner op for, at de boligejere, der køber efter 2020, vil blive beskattet hårdere.

- Hvis de fremtidige boligejere bliver beskattet meget hårdt, så vil huspriserne falde, siger Allan Malskær.

Grundlæggende er Allan Malskær og Parcelhusejernes Landsforening uenige i den måde, boliger bliver beskattet på.

For nuværende bliver boliger beskattet via den såkaldte grundskyld, en skat på værdien af grunden, samt en ejendomsværdiskat, værdien af boligen.

- Jeg ønsker, at der slet ikke var en beskatning. For det er grundlæggende en misundelsesafgift.

- Men vi ved selvfølgeligt godt, at der skal nogle penge i statskassen, og at boligejere er lette mål, fordi de ikke kan stikke af. Men i stedet for fiktive beregninger af en huspris, så vi gerne en flad afgift på boliger, siger Allan Malskær.